Uzun yıllar Türk futboluna hizmet veren futbolcu Ümit Karan, arkadaşı Volkan Karaahmetoğlu'nun davetlisi olarak Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Karan, yeni sezonda şampiyonluğun favorisi olarak Fenerbahçe'yi gösterirken, Milli Takım'ın işinin zor ama, imkansız olmadığını söyledi.

Ereğli'de yaşayan Volkan Karaahmetoğlu'nun daveti ile Zonguldak'ın Ereğli ilçesine gelen Galatasaray'ın eski yıldızı ve eski milli futbolcu Ümit Karan, gerçekleştirdiği ziyaret öncesinde sevenleri ile fotoğraf çektirdi. Ereğli'ye ilk kez geldiğini ve balığın güzel olduğunu duyduğunu söyleyen Karan, toplanan çilekleri aldıktan sonra İstanbul'a döneceğini söyledi.

Karan gazetecilerin sorularını cevapladı. Yeni sezona takımların ciddi hazırlık ve transfer yaparak girdiğini kaydeden Ümit Karan, yaptığı flaş transferlerle Fenerbahçe'nin Şampiyonlukta favori olduğuna dikkat çekti. Beşiktaş'ın en önemli transferinin Şenol Güneş olduğunu ifade eden ve Galatasaray'ın her zaman kazanmasını bilen bir takım olduğuna dikkat çeken Karan, şampiyonluğun 3 takım arasında geçeceğini kaydetti.

'ŞAMPİYONLUKTA FAVORİ FENERBAHÇE'

Karan konuşmasında "Tabi ki yeni sezonda transfer şampiyonu var. O da Fenerbahçe. Önemli transferler yaptı. Fakat Galatasaray ise her zaman kazanmayı bilen bir takım. Bu sene Beşiktaş' ta iyi bir takım kurdu. Özellikle Şenol Güneş'in gelişi ile beraber. Bana göre Beşiktaş'ın en iyi transferi Şenol Güneş'ti. İyi bir kadro kurdular. Ufak tefek eksikleri var. Onları da giderirse Beşiktaş'ta bu yarışın içerisinde olacak. İki takımda sezona iyi başladı. Galatasaray'ın içinde sıkıntılar var gibi gözüküyor. Ama toparlanır mı? Toparlanır. Galatasaray' da Melo krizinden sonra Burak krizi var. Futbolcular biraz mutsuz gibi gözüküyor. Fenerbahçe transferlerden dolayı daha favori gözüküyor bu sezon. Belli ki şampiyonluk 3 takım arasında geçecek. İlk üç takım ile dördüncü ve beşinci takım arasında inanılmaz bir puan farkı olacağını düşünüyorum" dedi.

'GALATASARAY AVRUPA'DA BAŞARI İSTİYORSA MUTLAKA TRANSFER YAPMALI'

Avrupa liglerinin artık daha da zorlaştığını ve Avrupa ligi ile Türkiye liginde oynamanın aynı olmadığını ifade eden Ümit Karan, Galatasaray'ın şampiyonlar liginde ilerlemesi adına mutlaka transfer yapması gerektiğini de sözlerine ekledi Karan açıklamasında, "Avrupa liglerinde Şampiyonlar ligi her zaman zor ama Avrupa liglerinde bütün takımlar başarılı olabilir. İyi kadrolar oluşturuldu. Ama Avrupa liginde oynamak ile Türkiye liginde oynamak, ikisi aynı şey değil. Tabi bunlar oluşacak gruplara bağlı. Rakipler belli olduktan sonra, Fenerbahçe elemeyi geçtikten sonra gruplara kaldıktan sonra onları konuşabiliriz. Fenerbahçe için kolay olmayacak. Yeni bir takım. Galatasaray için de hangi takımlar çıkacak. Şimdi biliyorsunuz, Real Madrid ve İngiltere'nin ikincisi de aynı gruba düşebiliyor. Şampiyonlar ligi artık daha da zor olmaya başladı. Galatasaray şampiyonlar liginde gitmek istiyorsa transfer yapması gerekiyor. Bu kadro yetersiz olur." ifadelerini kullandı.

'MİLLİ TAKIMIN İŞİ ZOR AMA İMKANSIZ DEĞİL'

Milli Takım'ın büyük bir avantaj kaybettiğini ve kalan maçları mutlaka kazanması için mücadele edeceğini söyleyen Karan, "Milli Takım'ın işi kolay değil. Ümidimiz olduğu sürece tabi maçlara aynı hırsla devam etmemiz lazım. Ama büyük bir avantaj kaybettik. Maç kaybetme tahammülü kalmadı artık. O yüzden zor ama imkansız değil" dedi.

'YABANCININ SERBEST BIRAKILMASI TAKIMLARI ETKİLEMEDİ'

Yabancı kontenjanın serbest bırakılmasının takımları nasıl etkiler sorusunu yanıtlayan Karan, "Kulüpleri çok etkilediğini söyleyemeyiz. Çünkü Kulüplere baktığımızda yabancı sayısı geçen sene ile aynı. Yani biz 14 tane yabancıyı serbest bıraktık diyerek takımlar 14 tane yabancı oyuncu almadılar. 7 yabancı varsa şimdi de 7 yabancı var. Sadece saha içeresinde daha fazla oynayabiliyor. Onun dışında çok da bir etki yaratmadı. Ama ücretlerde bir düşüş olacak bu saatten sonra" diyerek cevapladı.