Karatenin 'Şampiyonlar Ligi' olarak kabul edilen Karate 1 Premier League İstanbul etabı sona erdi. Türkiye, iki gün süren organizasyonda kazandığı 8 altın, 4 gümüş ve 9 bronz madalya ile zirvede yer aldı. Türk sporcular, ilk günde kazandıkları 5 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile açık ara farkla genel sıralamanın zirvesine yerleşti.

Dünya Karate Federasyonu’nun önemli organizasyonları arasında yer alan Karate 1 Premier League sona erdi. 5-6 Eylül tarihlerinde düzenlenen ve İstanbul’un beşinci kez ev sahipliği yaptığı organizasyonda 48 ülkeden 212’si kadın, toplam 492 sporcu mücadele etti.

Bayrampaşa Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi’nde yapılan organizasyonda Türkiye kazandığı 8 altın, 4 gümüş ve 9 bronz madalya ile genel sıralamanın zirvesine çıktı. Birer altın, gümüş ve bronz madalya kazanan Mısır ikinci, Makedonya da üçüncü sırada yer aldı.

İKİNCİ GÜN YEDİ MADALYA

Organizasyonun ilk gününde başarılı olan Türk sporcular, ikinci güne de damgasını vurdu. Takım kata ile kadınlar ferdi kumite 68, +68 ve erkekler ferdi kumite 84, +84 kiloda yapılan mücadeleler sonunda 3 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya ülke sınırları içerisinde kaldı.

Kadınlar takım kata finalinde Makedonya ile karşılaşan 2015 Avrupa Şampiyonu olan Dilara Bozan, Rabia Küsmüş ve Gizem Şahin’den oluşan Kadın Kata Takımı, rakibine 3-2 kaybederek gümüş madalyada kaldı. 2015 Avrupa gençler şampiyonu olan Emre Vefa Göktaş, Cengizhan Koca ve Yağız Ücebakan’dan oluşan Erkek Kata Takımı ise üçüncülük mücadelesinde Karadağ’ı 5-0 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

2015 Avrupa Oyunları ile Avrupa Şampiyonası ikincisi olan Meltem Hocaoğlu, kadınlar ferdi kumite +68 kilo finalinde Avusturyalı Nathalie Reiter ile karşılaştı. Milli sporcu, bitime 13 saniye kala aldığı puan ile rakibini 1-0 yenerek 2012’nin ardından İstanbul’daki ikinci altın madalyasını kazandı.

Kadınlar ferdi kumite 68 kiloda Avrupa Oyunları şampiyonu Azeri Iryna Zaretska, Litvanyalı Viktorija Rezajeva’yı 4-3 yenerek şampiyon oldu. 2012 Dünya ikincisi Hafsa Şeyda Burucu, üçüncülük kürsüsüne çıktı. Milli sporcu, Mısırlı Nada Mohamed’i 4-3 mağlup etti.

AYKUT VE RIDVAN HÜKMEN GALİP

Erkekler ferdi kumite 84 ve +84 kilo finallerinde milli sporcuların rakipleri sakatlıkları nedeniyle müsabakadan çekildi.

84 kiloda Aykut Usda, Makedon Berat Yakupi karşısında hükmen kazanarak altın madalyanın sahibi oldu. Üçüncülük mücadelesinde ise Uğur Aktaş, Mısırlı Ahmed Abdallah ile karşılaştı. 2015 Avrupa Şampiyonası ve Avrupa Oyunları üçüncüsü milli sporcu, rakibini 6-0 yenerek bronz madalyayı boynuna taktı.

Erkekler ferdi kumite +84 kiloda Rıdvan Kaptan, mücadelesini altın madalya ile noktaladı. Avrupa Şampiyonu Erkek Kumite Takımı üyesi olan milli sporcu, İtalyan Valentino Fioravante sakatlığı nedeniyle çekilince hükmen galip ayrıldı.