Türkiye Karate Milli Takımı, bu yıl ilki düzenlenecek Avrupa Oyunları’na iddialı hazırlanıyor. Çalışmalarını yoğun tempoda sürdüren karateciler 4 altın madalya ile dönmek istiyor.

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan ve 4 yılda bir yapılması planlanan Avrupa Oyunları bu yıl ilk defa Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 12-28 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Karate branşında da erkeklerde 4 sporcu oyunlara katılacak. Yarışmaya katılacak karateciler, müsabaka öncesi İstanbul’daki bir otelde kampa girdi. Hazırlıklarına devam eden sporcular, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Büyükler kategorisinde yarıştıklarını belirten Antrenör Yavuz Karamollaoğlu, Avrupa Oyunları’nın ilk defa düzenlendiğine dikkat çekti. En son düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda ilk 6’ya giren sporcuların Avrupa Oyunları’na katılma hakkı kazandığını aktaran Karamollaoğlu, "O yüzden Avrupa Oyunları karate branşı için çok zor olacak. Çünkü Avrupa’nın en iyi 6’sı kendi arasında yarışmaya girecek. Her maç final niteliği taşıyacak. Biz genç jenerasyon olarak katılıyoruz. Ekibimizin yaş ortalaması 20. Genelde çocuklarımız bu yıl ilk defa Avrupa’da yarışma fırsatı buldular. Şu an ülkemizi erkek kategorisinde 4 kişiyle temsil edeceğiz. Bu bizim için çok güzel bir başarı oldu. Bakü’de, bunu 4 madalya ile süslersek, hedefimize ulaşmış olacağız. Ancak altın olursa çok daha güzel olacak." dedi.

Müsabakalara hazır olduklarını dile getiren 67 kiloda yarışacak olan Burak Uygur, "Daha iyi de olacağız. Hedefimiz her kiloda altın madalya almak. Ben ve arkadaşlarım bunu gerçekleştirebilecek güçteyiz." diye konuştu.

İlk Avrupa Oyunları olması sebebiyle müsabakaların önemli olduğunu vurgulayan 75 kiloda yarışacak olan 21 yaşındaki Erman Eltemur ise yaptığı açıklamada, "Hedefimiz altın madalya. Çalışmalarımız ona göre devam ediyor. Bakü’ye daha önce iki kez gittim. Buradan altın madalya ile dönersek, bizim için daha güzel olacak." ifadelerini kullandı.

"HEDEFİMİZ HER KATEGORİDE ŞAMPİYONLUK"

84 kiloda yarışacak olan Uğur Aktaş ise yaptığı açıklamada Avrupa üçüncülüğünün ardından, bu yıl ilk kez düzenlenecek ve kardeş ülke Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de birincilik kürsüsüne çıkmak istediğini belirterek şöyle konuştu:

"Ülkemizi büyük erkekler 84 kilogramda Avrupa şampiyonasında temsil ettim ve üçüncü oldum. Avrupa oyunlarına katılmaya hak kazandım. Azerbaycan gayet güzel bir şehir. İlk Avrupa Şampiyonluğunu gençlerde orada almıştım. O yüzden Azerbaycan bende ayrı bir tat bırakmıştı. İnşallah ikinci şampiyonluğumu da Azerbaycan’da alırım. Hedefimiz her kategoride şampiyonluk."