Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenen Bakü2015 1. Avrupa Oyunları'nda müsabakalar devam ederken, Avrupa Oyunları'nın ikinci gününde karatede Kadınlar kumite artı 68 kiloda Meltem Hocaoğlu finale yükseldi.

Bakü'nün Crystal Hall Salonu'nda yapılan yarı final mücadelesinde Meltem Hocaoğlu, İsveçli rakibi Hana Antunovic'i 3-2 yenerek adını finale yazdırdı. Başarılı ve temkinli bir mücadele ortaya koyan Meltem Hocaoğlu, peş peşe aldığı puanlarla 2-0 öne geçti, ardından 2-1 olan müsabakayı 3-1'e taşıdı. Müsabakanın son saniyelerinde rakibine 1 puan versede zamanı iyi kullanan Meltem Hocaoğlu müsabakayı 3-2 kazanarak finale yükseldi.

Kadınlar kumite artı 68 kiloda Meltem Hocaoğlu 2 galibiyet ve 1 beraberlikle grubunu birinci sırada tamamlayarak adını yarı finale yazdırmıştı. Hocaoğlu, İsveçli rakibini de 3-2 ile geçerek finale kalırken, altın madalya için ise akşam seansında Hırvat Masa Martinovic ile karşı karşıya gelecek.

Bu arada müsabakanın ardından oldukça heyecanlı olduğunu belirten Meltem Hocaoğlu, rakibinden daha istekli olduğunu ve mücadeleyi de kazandığını belirterek, "Avrupa şampiyonasında final oynadığım ve kural hatasıyla kaybettiğim Hırvat rakibim Masa Martinovic'i finalde yeneceğim ve farklı kazanmayı çok istiyorum." dedi.