Polatlı Belediyesi'nin ücretsiz Konya gezilerine başvurular başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı’nın tarihi kültürel değerlerini tanıtırken bir yandan da çevre il ve ilçelere geziler düzenlediklerini belirtti. Yıldızkaya, "Hemşerilerimizi haftanın her günü Konya’ya geziye götüreceğiz. Her şeyin en iyisine layık olan hemşerilerimiz profesyonel rehberler eşliğinde Konya’da Mevlana Müzesi, türbesi, Alaattin Tepesi, Karatay Medresesi gibi tarihi, turistik yerlerini gezecekler, akşam da aynı araçla şehrimize dönecekler." dedi.

Konya’da Hz. Mevlana Türbesi ve müzesi, Sadrettin Konevi, Şemsi Tebrizi, Alaattin Tepesi, Ateşbaz Veli, Tavuz Baba Türbesi, Üçler Mezarlığı, Şehitlik ve Meram Bağları gezilecek. Konya'ya günü birlik gezi düzenlendiğini duyan vatandaşlar, Polatlı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde yoğun kalabalık oluşturdu.

Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın ücretsiz düzenlediği gezilerden memnuniyetini dile getiren vatandaşlar, "Başkanımız gezilerde ücretsiz kumanya ve öğle yemeği de verecek. Konya’da Mevlana Müzesi, Alaattin Tepesi gibi tarihi yerleri görüp Mevlana Celalettini Rumi Hazretleri'nin türbesinde dua etme imkanı bulacağız." diye konuştu.

Konya gezisi için her sabah 07.00’de Cumhuriyet Meydanı'ndan araçlar hareket edecek. Gezilere, çocuklar getirilmeyecek. Sabah, meyve suyu ve kuru pasta, öğle ise yemek verilecek.