Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Kardemir Karabükspor: Boy Waterman, Larrys Mabiala, Emre Özkan, Erdem Özgenç, Musa Çağıran, Abdou Traore, Yiğit İncedemir, Hakan Özmert, Furkan Özçal, Fatih Candan, Valentin Viola
Gençlerbirliği: Ferhat Kaplan, Ferhat Görgülü, Dusko Tosic, Hakan Aslantaş, Halil İbrahim Pehlivan, İrfan Can Kahveci, Mervan Çelik, Aleksandr Hleb, Guy Landel, Radosav Petrovic, Mostapha El Kabir
Goller: Dk. 16 Fatih Candan (Kardemir Karabükspor), Dk. 26 Mervan Çelik (Gençlerbirliği)
Sarı kart: Dk. 34 Larrys Mabiala (Kardemir Karabükspor)

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 27. haftasında Kardemir Karabükspor ile Gençlerbirliği arasında oynanan mücadelenin ilk yarısı karşılıklı atılan gollerle 1 - 1 berabere tamamlandı.

Kardemir Karabükspor takımında sakatlıkları bulunan Emre Güngör ve Aykut Özer'in dışında kart cezaları bulunan Tanju Kayhan ve Ahmet İlhan maç kadrosunda yer alamadı.

Konuk Gençlerbirliği takımında ise sakatlıkları bulunan Özgür İleri, Guido Kocer, Ahmet Yılmaz Çalık, Bogdan Stancu ve kart cezaları bulunan Uğur Çiftçi, Sedat Bayrak 18 kişilik maç kadrosunda yer alamayan isimler oldu. Ayrıca Gençlerbirliği takımında kaleci Ramazan Köse maç öncesi ısınma hareketleri esnasında sakatlandığı için ilk 11'deki yerini Ferhat Kaplan'a bırakmak zorunda kaldı.

İki takım daha önce 16 kez karşı karşıya gelirken, bu karşılaşmaların 8'i Gençlerbirliği'nin üstünlüğü ile, 6'sı Kardemir Karabükspor'un üstünlüğü ile sona erdi. 2 karşılaşma da ise eşitlik bozulmadı.

Ev sahibi Kardemir Karabükspor, ligin ilk 26 haftasında 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 16 mağlubiyetle 18 puan toplayarak ligin 17. sırasında kendine yer bulabildi.

Konuk ekip Gençlerbirliği ise, 9 galibiyet, 8 beraberlik ve 9 mağlubiyetle 35 puan toplayarak ligin 8. sırasında yer aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

9. dakikada Kardemir Karabükspor gole çok yaklaştı. Bu dakikada sağ çaprazda topla buluşan Erdem Özgenç topu soluna çekip kaleyi karşısına alır almaz çok sert vurdu, ancak kaleci Ferhat Kaplan meşin yuvarlağı tokatlayarak kornere çelmeyi başardı.

15. dakikada gelişen Kardemir Karabükspor atağında kaleyi tam cepheden gören ve ceza yayının önünden Hakan Özmert'in şutunda kaleci Ferhat Kaplan son anda topu üstten kornere çeldi.

16. dakikada Kardemir Karabükspor Fatih Candan'ın golüyle öne geçti. Bu dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Abdou Traore'nin şutu defanstan döndü, fakat Gençlerbirliği takımının bir türlü uzaklaştıramadığı topu sağ kanatta kontrol eden Valentin Viola ceza sahasına gönderdi. Defansa da çarpan topu iyi takip eden Fatih Candan topu soluna çekip şutunu çekti ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1 - 0.

22. dakikada kazanılan serbest vuruşta Gençlerbirliği adına İrfan Can Kahveci'nin kaleyi cepheden gören açıdan kullandığı serbest vuruşta barajı aşan top yan direğin dibinden auta çıktı.

26. dakikada Gençlerbirliği Mervan Çelik'in golü ile beraberliği yakaladı. Bu dakikada sol çaprazda topla buluşan Mervan Çelik topu düzeltip ceza sahasına girmeden şutunu çekti ve top kaleci Boy Waterman'ın ulaşamayacağı noktadan ağlarla buluştu: 1 - 1.

45. dakikada Kardemir Karabükspor 2. gole çok yaklaştı. Bu dakikada sol çaprazda topla buluşan Valentin Viola ara pasıyla Fatih Candan'ı hareketlendirdi. Altı pasın sol tarafında kaleciyle karşı karşıya kalan Fatih Candan şutunu çekti, fakat kaleci Ferhat Kaplan topun ağlara gitmesine müsade etmedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı da karşılıklı atılan gollerle 1 - 1 berabere tamamlandı.