PTT Birinci Lig ekiplerinden Kardamir Karabükspor'da 2003-2011 yılları arasında başkanlık yapan Ferudun Tankut, başkanlığa seçildi. Geçen yıl Süper Lig'e veda eden takımda yönetim olağanüstü kongre kararı almıştı.
Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezinde yapılan olağanüstü kongreye MHP Milletvekili Durmuş Yalçın, Vali yardımcısı Yunus Kalaycı, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy,Karabük TSOP başkanı Tuncay Özcan, bazı bürokratlar ve üyeler katıldı.
Tek liste halinde girilen seçimlerde, kongreye katılan 106 üyenin 106 sının oyunu alan eski başkanlardan Hikmet Ferudun Tankut ikinci kez Kırmızı-mavililerin başkanı oldu.
Başkan Hikmet Ferudun Tankut, Karabükspor’un ilk defa Süper Lig'den düşmediğini bu dördüncü düşüşü olduğunu belirterek, "Yiğit düştüğü gibi kalkar, bizde düştüğümüz gibi tekrar Süper Lige çıkacağız. İlk çıktığımızda bir sene, ikinci çıktığımız da 3 sene, üçüncü çıktığımız da ise 5 sene Süper ligde kalmışız. Tekrar Süper Lige çıktığımızda ise kalıcı bir takım olacağız." dedi.

YİĞİT İNCEDEMİR’E SİTEM

PTT Birinci Lig'in gelirlerinin az olduğunu bu az gelir ile transfer yapmanın zorluğuna dikkat çeken Başkan Tankut, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Başkan olmadığım halde girişimlerim sonunda takımımıza bizi hedefe götürecek sporcuları transfer ettim. Süper Ligde bir takımın geliri 35 Milyon TL, bu rakam PTT Birinci Lig'de ise 6 milyon 500 bin TL. Gelirde azalma olduğu için takımımıza uygun ve bizi Süper Lig'e çıkaracak oyuncuları kadromuzu dahil edeceğiz."
Başkan Ferudun Tankut, geçen yıl takımda forma giyen Yiğit İncedemir ile anlaştıklarını ancak Yiğit'in son dakikada kararından vazgeçtiğini kaydetti.