Kardemir Karabükspor, Alanyaspor’u çalıştıran, daha sonra bu görevinden istifa eden Hüseyin Kalpar ile 2015-2016 sezonu için sözleşme imzaladı. İmza törenine geçici Başkan Hakan Yılmaz ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Hakan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, ilk yönetim kurulu toplantısında olağan üstü kongre kararı aldıklarını, bu süreçte işlerin aksamadan devam ettiğini belirterek, "Süper Lig'e tekrar çıkmak için çalışmalara başladık. Bu yolda takımı tecrübeli ve Karabüklülerin güvendiği Kalpar'a teslim ettik." dedi.

Hüseyin Kalpar ise Karabük'te olmaktan mutlu olduğunu, ancak ligden düşen bir takımla çalışmanın da kolay olmadığını söyledi. Kalpar, "Ben tek başıma hiçbir şey yapamam, ama 'biz' olursak çok şey başarırız. Layık olmaya çalışacağım. Üzerime ne düşüyorsa yapmaya gayret edeceğim" diye konuştu.

3 SAÇ AYAĞIN OLDUĞU BİR FUTBOLCU TRANSFER EDİLECEK

Takıma yapılacak oyuncu transferlerinde önemli kıstaslarının olduğunu vurgulayan Hüseyin Kalpar, şöyle konuştu: "Futbolcuları tercih ederken hem oyunculuğu, hem ekonomik, hem de ahlaki konuları göz önünde bulundurarak hareket edeceğiz. Bu, bizim için olmazsa olmaz. Başarı olacaksa takım olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmalıdır. Çalıştığım yerlerde hep böyle davrandım. Başarı elde edebilecek oyuncuları tercih etmeye çalışacağız."

"İç transferde takımda kalmasını istediğiniz bir oyuncu var mı?" şeklindeki soruya Kalpar, "Futbolcuların Süper Lig'de aldığı ücreti PTT 1. Lig'de alma şansı yok. Kulübümüzün de bunu verme şansı yok. Tutmak isteseniz de tutamazsınız. Ama yine de burada kalmak isteyen oyuncular vardır. Şu kalsın, bu kalsın diye bir düşüncemiz yok" şeklinde cevap verdi.

Öte yandan Kulüp Başkanı Hakan Yılmaz ise ilk yönetim kurulu toplantı sonunda görev dağılımı da yaptıklarını belirterek, "Buna göre Asbaşkanlığa Adnan Çebi, Genel Sekreter Sezgin Dıravacı, Mali Sekreter Abdullah Adatepe, Salon Sporları ve Basın Sözcüsü Tuncay Yıldız, Tesisler ve İdari İşler Suat Aksu, Altyapı ve Sağlık Kurulu Başkanı Kürşat Yılmaz olmuştur. Yeni yönetimin görev dağılımının ardından geniş katılımlı bir yönetim oluşturmak için 4 Temmuz 2015’te yapılmak üzere olağanüstü kongre kararı aldıklarını, çoğunluk sağlanamazsa 11 Temmuz 2015 Cumartesi günü olağanüstü kongre yapılacaktır” dedi.