Spor Toto Süper Lig de 18 puanla 17. sırada olan Kardemir Karabükspor, şampiyonluk hesabı yapan Galatasaray ile deplasmanda karşılaşacak. Sezon başında Portekiz'in Sporting Lizbon takımından kiralanan santrafor Valentina Viola saha içindeki disiplinsiz hareketlerinden dolayı teknik direktör Yılmaz Vural tarafından Galatasaray maçı öncesi kadro dışı bırakıldı. Kırmızı mavililer, Galatasaray maçı için cuma akşamı İstanbul’a hareket edecek.

Ligde kalma mücadelesi veren Kardemir Karabükspor, pazar günü deplasmanda, şampiyonluk hesabı yapan lider Galatasaray ile karşılaşacak. Vural, lig sonuna kadar 4 maçlık bir program yaptıklarını, her 4 maçta 7 puan alma hedefi belirlediklerini belirterek, "İlk 4 maçta hedefimiz olan 7 puan yerine 1 puan aldık. Şimdi 9 maç kaldı, bu maçlarda 2 tane maç kaybetme hakkımız var. Diğer takımlar gibi 9 maçta 27 puana biz de talibiz. Gönül ister ki hepsini kazanmak. Maçın favorisi tabiki Galatasaray olarak görünüyor. Aradaki puan farkı bunu böyle gösteriyor, ama biz bu maça böyle bakmıyoruz. İki maçta onları izlettim, önlemlerimizi ona göre aldık, 27 kişilik kadromuzdan bu maça ona göre kadro yapacağız. Sakat olan Tanju iyileşti. Emre dışında kadromuzda eksik yok. Tribünlerde asılı olan 'Direne Direne Savaşacağız' pankartı bizim sloganımız olacak. Matematiksel olarak her şey bitiş anına kadar ben, oyuncularımın ve çalışanlarımızın mücadelesi sürecek." dedi.

'TAKIM VE OYUN DİSİPLİNİ OLMAYAN KADRO DIŞI'

Geldiği günden beri tercüman aracılığı ile kendisini uyardığı, ama bugüne kadar bir düzelme görmediği, maçlarda verilen görevleri yapmadığı gerekçesiyle Arjantinli oyuncu Valentina Viola'yı kadro dışında bıraktığını belirten teknik direktör Yılmaz Vural, "Geldiğim günden itibaren tercüman aracılığı ile kendisini uyardık. Ama o bizim uyarılarımıza kulak asmadı. Takım ve oyun disiplinsizliği nedeniyle kadro dışı bırakılmıştır. Altyapı ile idmanlara çıkacaktır. Maçlarda kafasına göre oynadı. Biz ona santrafor olarak oynamasını söyledik ama o bizim dediklerimizi yapmadı, kafasına göre hareket etti. Bu da takımı zora soktu. Yetenekli olmak tamam da ama bunu takım adına kullanmak başka bir meziyet. Viola'yı kadro dışı bırakmamdaki bir başka olay da kalan 9 maçta teknik direktörlerin söylemlerini yerine getirme zorunluluğu olduğunu futbolculara belgelemektir. Bu saatten sonra hiçbir futbolcuya tölerans gösteremeyiz." şeklinde konuştu.

KARDEMİR YENİDEN SPONSOR

Öte yandan Karabük Demir Çelik İşletmeleri (KARDEMİR AŞ) Spor Toto Süper Lig takımından Kardemir Karabük ile sponsorluk sözleşmesini yeniledi.
Kardemir AŞ tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Kardemir Karabükspor Kulübü ile 3 sezonluk isim ve reklam anlaşması imzalandığını belirterek, "Kardemir Karabükspor Kulübü Derneği ile bünyesinde yer alan profesyonel futbol takımının 2015-2016, 2016-2017 ve 2017-2018 futbol sezonlarındaki reklam ve isim hakları karşılığında, yukarıda belirtilen her futbol sezonu için 3 milyon TL+KDV bedel olmak üzere toplam 9 milyon TL+ KDV tutarlı 'Reklam ve İsim Hakkı Sözleşmesi'nin imzalanmasına, ayrıca şirketimiz müşterilerinin siparişlerinden adı geçen dernek için kesilen bağış oranının 01.04.2015 tarihinden itibaren yapılacak olan satışlarımızdan yüzde 0,2 oranında uygulanmasına, Yönetim Kurulumuzca karar verilmiştir." denildi.