2009-2010 sezonunda 77 puanla Süper Lig'e yükselen Kardemir Karabükspor 2014-2015 sezonunda tekrar PTT 1. Lig'e düştü. Yönetim kurulu bir alt gruba düşmesi nedeniyle kongre kararı aldı. Yapılan kongre ile geçici başkanını seçti.

Kırmızı mavililer bu sezon PTT 1. Lig'e düştü. Kendini başarısız bulan Mustafa Yolbulan başkanlığındaki yönetim kurulu kongre kararı almıştı. Karabük protokolünden kimsenin katılmadığı kongre Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde yapıldı. 95 üyenin katıldığı kongrede tek liste olarak seçime gidildi. Eski yönetim kurulunda genel sekreter olarak görev yapan Hakan Yılmaz 95 üyenin 92'sinin oyunu alarak Kardemir Karabükspor'un yeni başkanı oldu.

Eski başkan Mustafa Yolbulan kongrede yaptığı konuşmada 2 yıl görev yaptığını ilk yıl takımın tarihinde ilk kez Avrupa kupası ön eleme maçlarına katıldıklarını belirterek, "2 yıl görev yaptığım Kardemir Karabükspor'da ilk yıl üstün başarılara imza attık. Ama ikinci yıl başarısız bir sezon geçirdik. Bunun için size en az 10 sebep gösterebilirim. Ama bunun artık hiçbir önemi yok. Yönetim kurulu ve Kardemir A. Ş. olarak taşın altına elimizi koyduk. Ama olmadı ve maalesef PTT 1. Ligi'ne düştük. Bu durumda artık görev yapmanın doğru olmadığına kanaat getirerek olağan üstü kongre kararı aldık. Yolbulan ailesi, şahsım ve Kardemir A. Ş. olarak yeni yönetime desteğimiz aynen devam edecek." dedi.

Tek liste olarak girilen seçimlerde 92 oy alarak Kardemir Karabükspor'un yeni başkanı olan eski genel sekreter Hakan Yılmaz ise yönetim kurulunun kongre kararı alacaklarını belirterek, "Futbolda sebeplerin değil neticelerin önemli olması nedeniyle eski yönetim kurulumuz olağanüstü kongre kararı almıştır." diyerek, şöyle konuştu:

"Şehrin tüm dinamikleri ile bütünleşen ve Kardemir A. Ş.'nin tüm desteğini alacak başkan ve yönetim kurulu oluşturmak için çalışmalar yapıldı. Kulübümüzde uzun dönemler başkanlık yapmış, spor kamuoyunun yakından tanıdığı Hikmet Ferudun Tankut başkanlığında, şehrin dinamiklerini içine alan bir yönetim oluşması için fikir birliği oluştu. Bu fikrin hayata geçirilmesi çeşitli nedenlerle uzadı. Kulübünüzün sıkıntılı bir sürece girmemesi ve gerekli zamanın kazanılması amacıyla sayın Tankut ve üyelerimizin isteği doğrultusunda başkanlığa seçildim. Bu süreci atlatabilmek ve şehrin tümünü kucaklayacak bir yönetim oluşmasını sağlamak amacı ile yönetim kurulumuz en kısa süre de kongre kararı alacaktır."