PTT 1. Lig’de Kardemir Karabükspor evinde ağırladığı Vartaş Elazığspor ile 2-2 berabere kalarak ligin bitimine iki hafta kala ikincilik yarışında yara aldı.
Maçın ardından açıklamalarda bulunan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, kazanmaları gereken bir maça çıktıklarını ancak mücadeleye devam edeceklerini söyledi. İldiz, “Sahamızda kazanmak zorunda olduğumuz bir müsabakaya çıktık. Maçın zorluk derecesinin bilinci içerisindeydik. Fakat müsabaka boyunca özellikle ilk yarıda yediğimiz gol veya ikinci yarıda yediğimiz gol rakibin başka pozisyonu yok. Açık söylemek gerekirse hiç bize yakışmadı. Ondan sonraki rakibimiz maçı bitirmeye oynadı haklı olarak onlarında kendilerine göre hesapları vardır. Ama koşullar ve şartlar ne olursa olsun biz bu maçı kazanmalıydık. Kazanma adına elimizdeki imkanları, tüm değişiklikleri de yaptık. Bir türlü galibiyet golünü atamadık. Son saniyeye kadar da uğraştık atamadık. Çok üzgünüz, yapacak çok fazla bir şey yok. Mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
VARTAŞ ELAZIĞSPOR CEPHESİ
Vartaş Elazığspor Teknik Direktörü Ogün Temizkanoğlu ise, 10 kişi kalmalarına rağmen iyi mücadele ettiklerini söyleyerek, maçın ardından Tom’un taraftara attığı tekmeyi tavsif etmediğini belirtti.
Çok karakterli bir takıma sahip olduklarını belirten Temizkanoğlu, “Bu gergin atmosferde 10 kişi oynamak çok kolay bir iş değil. Onun için oyuncularımı canı gönülden tebrik ediyorum. Kazanabilir miydik? Evet kazanabilirdik. Kaybedebilirdik de maçı ama onlardan önce yakaladığımız pozisyonları değerlendire bilseydik, ilk yarı 2-0 öne geçebilirdik. Silva’nın vuramadığı bir top var. Özellikle kurullar bir karar verdikleri zaman gerçekten çok dikkatli olmak zorundalar. Daha önce Multigroup Alanyaspor’lu Ayite’ye 3-4 maç ceza veriliyor bir maça iniyor. Bu maç seyircisiz olması gerekiyor, tekrar seyircili olmaya başlıyor. Bu olayları biz de istemiyoruz, bu olaylar artık stadın dışarısında kalsın. Orada mücadele eden arkadaşlarımız var. Onun için biraz daha dikkat etmek zorundalar. Onları da anlıyoruz. Ama biz sadece sahada rakiple değil saha dışında da çok mücadele ettiğimiz bir gerçeği var. Bu gerçeği kimse göz ardı edemez. Şu anda ne kadar isyan etsek, konuşsak da bunun boş bir konuşma olduğunu biliyorum. Çünkü bizim anlattıklarımızın hiç biri yerini bulmayacak, hiç bir zaman da bulmayacak. Kurullar özellikle çok dikkat etmek zorunda. Halil Akbunar’ın pozisyonu penaltımı değil mi bilmiyorum, kendisi bana ’ayağıma vurdular’ dedi. Orada çalmıyorsun hoca, köşede aynı pozisyonda Çağrı kayıyor, Karabüksporlu futbolcu düşüyor diye faul çalıyorsun. Onun için biz sadece rakiple mücadele etmiyoruz. Ondan dolayısıyla ben bu arkadaşlarla gurur duyuyorum. Bütün Elazığ’ın da gurur duyması gerekiyor.Sonuçlar belki istediğimiz şekilde bitmiyor ama iki tane çok zorlu deplasmandan puanla dönüyoruz. Alanya’ya gidiyoruz saldırı oluyor, buraya geliyoruz aynı şekilde, artık bu işleri bırakalım, bırakmak zorundayız” dedi.
“SİLVA’YA BİR UYGULAMAMIZ OLACAK”
Silva’nın taraftara saldırısını da değerlendiren Ogün Temizkanoğlu, “Saha içerisinde bu olayları tasvip etmediğimi bilirsiniz. Hiç bir zaman rakibe, rakip taraftara veya kendi taraftarımıza böle fiili şekilde müdahalede bulunmayı doğru bulmuyorum. Tabii ki Silva’ya bir şeyler yaptıracağız, bir uygulamamız olacak. Ben bunun için bu kurullara sesleniyorum. Bir şeylere karar verilirken bunları da göz ardı etmeyin” ifadesinde bulundu.