İzmir derbisinde Göztepe’ye 2-0 yenilerek ligde kalma şansını zora sokan Karşıyaka’da Teknik Direktör Soner Tolungüç, “Bundan sonraki süreçte Karşıyaka kulübüne yakışır şekilde mücadele edip ligi bitireceğiz” dedi.
PTT 1. Lig’deki İzmir derbisinde Göztepe’ye 2-0 yenilerek, ligde kalma şansını iyice azaltan Karşıyaka’da Teknik Direktör Soner Tolungüç, iyi hazırlandıkları müsabakada rakiplerinin önemli isimlerini durdurup, daha sonra hızlı hücumlarla galip gelmeyi planladıklarını ancak başaramadıklarını söyledi. Derbi maçta alacakları bir galibiyetle moral bulmak istediklerini kaydeden Tolungüç, şöyle konuştu:
"İlk kornerde adam paylaşımında yaptığımız hatanın ardından kalemizde gol gördük. Daha sonra Ömer Can ve Tisdell’le etkili olmaya çalıştık. İkinci yarı ilk 10 dakika önde yaptığımız baskının ardında tam oyunu dengelerken eksik kaldık. Her maçta eksik kalıyoruz. Geri dönüşü bir türlü yapamıyoruz."
Tolungüç, "Bize saygı duymayan rakibe biz de saygı duymuyoruz. İki büyük camia mücadele ediyor, şahıslara ve kulübe yapılan saldırıları kınıyorum. Bize saygı duymayana ben de saygı duymuyorum” ifadelerini kullandı.
Ligde 6 hafta kaldığını hatırlatan Tolungüç, “Kalan haftalarda bize yakışan şekilde mücadele edeceğiz, Şartlarımız bu, biz bunu iyileştirmeye çalıştık, elimizden geleni yapmaya çalıştık. Futbolda bazen sizi itecek güce ihtiyacınız var. Ama maalesef biz o gücü bir türlü göremedik. Bundan sonraki süreçte Karşıyaka kulübüne yakışır şekilde mücadele edip ligi bitireceğiz. Her maç bizim için önemli” dedi.