Kartal Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen 14. birimler arası halı saha futbol turnuvası, Kartalspor Halı Saha Futbol Tesisleri’nde gerçekleştirilen törenle başladı. Kartal Belediyesi birimler arası futbol turnuvasının açılış törenine Belediye Başkan yardımcıları Avukat Hüsnü Yeşilyurt, Dr. Turgut Mermertaş, Belediye CHP Meclis üyeleri, birim müdürleri ve belediye personeli katıldı.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Avukat Hüsnü Yeşilyurt, eski profesyonel futbolcu olarak turnuvayı başlatmaktan gurur duyduğunu belirterek, "Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz yoğun programı dolayısıyla katılamadılar. Selamlarını ve başarı dileklerini iletiyorum. Birimler arası birlik, beraberlik ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla geleneksel hale gelen Kartal Belediyesi Futbol turnuvasını bu yılda düzenledik. Turnuvaya 18 takım katıldı. Belediye çalışanlarını sosyal, kültürel ve sportif etkinlerle bir araya getirmek istiyoruz. Bu turnuvanın asıl amacı birinci, ikinci, üçüncü seçmek değil kaynaşmayı sağlamak. Sizlerden istediğimiz bu turnuvada centilmence, spor ahlakına yakışır, kardeşlik içinde mücadele etmeniz. Ben bu turnuvanın ilçemize, belediyemize hayırlı olmasını temenni ediyor, turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diliyorum." dedi.

Konuşmanın ardından turnuvanın ilk maçı Emlak İstimlâk Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü (Şoförler) takımları arasında oynandı. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Avukat Hüsnü Yeşilyurt’un orta yuvarlak vuruşuyla başlayan turnuvanın ilk maçında Destek Hizmetleri Müdürlüğü (Şoförler), Emlak İstimlâk Müdürlüğü takımını 4-2 yenerken, 2. maçta Bilgi İşlem Müdürlüğü’de Plan ve Proje Müdürlüğü’nü 6-5 yendi.

Kura çekilişi sonucunda belirlenen gruplarda, 1. Grup Bilgi İşlem Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü, Emlak İstimlâk Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü (Şoförler), Strateji Geliştirme Müdürlüğü, 2. Grup Kartursaş AŞ, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Deprem Dönüşüm İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetler Müdürlüğü (Güvenlik), 3. Grup Park Bahçeler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü (Meclis üyeleri), Özel Kalem Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 4. Grup Özel Kalem Müdürlüğü (Otomasyon gurubu), Mali Hizmetler Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü takımları yer aldı.

4 grubun yer aldığı 18 takımın katıldığı eleme sistemiyle bir ay sürecek olan ve toplamda 39 maçın oynanacağı turnuva 15 Mayıs Cuma saat 17.30’da oynanacak final maçı ile sona erecek. Turnuvada dereceye giren takım ve sporculara düzenlenecek törenle kupa ve madalyaları verilecek.