Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Türkiye Kupası yarı final ilk maçında deplasmanda Bursaspor'u 2-1 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, kendilerine yönelik tepkiler için, "Otobüsün içinde bile saklanıyoruz, acaba bir şey mi olacak, taş mı gelecek diye. İnşallah bunlar son olur." dedi.

Kartal, maçın ardından şunları söyledi: "Bursaspor'un nasıl bir takım olduğunu biliyorduk. 2 hafta önce lig maçında karşılaşmıştık. Oyuncularımıza bunu iyi anlattık. İyi konsantre olduk. Çok güzel bir zemin vardı. Bizim top yapan oyunun hızını artıran bir takımdık. Oyunun son bölümlerinde 2-1 korumak için 5'li defansa döndük. 3-4. gol bulabilirdik. pozisyonlar bulduk. Rakibimizde karambolden pozisyonlar buldu. İstediğimiz skoru aldık. Avantajlı skorla İstanbul'a gidiyoruz. Orada bu avantajı inşallah değerlendirip turu geçmek istiyoruz."

"HER MAÇI HAKEMLERLE KAZANIYORMUŞUZ GİBİ AÇIKLAMALAR YAPILIYOR"

Bir gazetecinin, teknik direktörlerin hakemleri yönlendirici, etki altında bırakacak yorum yapmasını doğru buluyor musunuz?" şeklindeki sorusuna, "Ben hiçbir maçtan önce hiçbir takım antrönörler kulübüne, hakemleri speküle edecek açıklamada yapmadım. Hepimiz teknik direktörüz, hakem hataları varsa antrenörler olarak bunları konuşabiliriz, bunun bir ölçüsü olmalı. Ama maç oynanmadan sanki Fenerbahçe her maçı hakemlerle kazanıyormuş gibi speküle etmek ben bunu onaylamıyorum, yadırgıyorum, kabul etmiyorum. Bunları dile getirmek bütün antrenörlerin hakkı ama maçlardan önce daha maç oynanmadan bunların konuşulması yanlış. İnşallah bir daha bunlar olmaz."

"BİZ DE BU ÜLKENİN TAKIMIYIZ"

Kartal, Rize dönüşü ve Bursa maçı öncesi takıma tepkiler gösterilmesi ile ilgili, "Rize dönüşünde yaşadıklarımız bugün de stada gelirken istemediğimiz şeyler oldu. Bütün Bursalılar stadı doldurmuş çok güzel bir ambians vardı. Keşke bütün statlar böyle dolsa ama anlamadığım bir şey var biz de bu ülkenin takımıyız. Her gittiğimiz yerde bizim gibi tepki alan başka takım var mı merak ediyorum. Bizim dışımızda hiçbiri İstanbul takımı böyle bir şeyler karşılaşmıyor. Bu nasıl sonlanacak ben bile bilmiyorum. Rahatsız oluyoruz. Otobüsün içinde bile saklanıyoruz, acaba bir şey mi olacak, taş mı gelecek diye. İnşallah bunlar son olur. Volkan ile ilgili de oyun geçirme futbolun içinde olan şeylerdir. Hakemler bunları zaten cezalandırılıyor. Kötü tezahüratlar da artık bitmeli. Biz bu ülkenin insanıyız. Neyi paylaşamıyoruz. Bugün Bursa yenseydi ben tebrik edecektim. Bugün yenildiler ama yine tebrik ediyorum, çok iyi oynadılar, çok iyi takımları var."

"ŞENOL GÜNEŞ BENİM BÜYÜĞÜM"

Şenol Güneş'in açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine Kartal, "Şenol hoca benim meslektaşım. Bu ülkenin saygı duyulacak teknik direktörlerindendir. Konuşmak bana yakışmaz, benim büyüğümder. İnşallah saygı içinde futbola hizmet etmek, sahada kalmak lazım. Futbolun dışına çıkmamak lazım." ifadelerini kullandı.

"SALDIRI OLMADI, TEPKİ VARDI"

İsmail Kartal, stada gelişleri sırasında kendilerine saldırı olup olmadığının tekrar sorulması üzerine, "Saldırı olmadı, tepki koydular. Bir iki ufak, cılız taşlar geldi. Onun haricinde bir şey yok. Kimse yanlış anlamasın." diye konuştu.

"HEDEFİMİZ İKİ KUYAPI DA ALMAK"

Emenike'yi bugün beğendiğini söyleyen Kartal iki kulvarda da iyi gittiklerini belirterek; "Bizim hedefimiz iki kupayı da kazanmak. Bunun için oynuyoruz. İki kulvarda da gidiyoruz. Ama bu futbol. Çok istersiniz olmaz. Ama inşallah sezon sonunda iki kupayı da kaldıran biz oluruz." şeklinde konuştu.