Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve fırtına trafikte ulaşımı etkilerken, bir çok semtte de elektrik kesintilerine neden oluyor. Sosyal hayatı da etkileyen olumsuz hava şartları futbol sahalarını da tamamen kaplamış durumda.

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 21. haftasında İstanbul'da 21 Şubat Cumartesi günü oynanacak olan İstanbul Başakşehir - Gaziantepspor ve 22 Şubat Pazar günü oynanacak olan Kasımpaşa - Trabzonspor maçlarına ev sahipliği yapacak iki statta da kar temizleme çalışmaları başladı.

Pazar günü sahasında Trabzonspor'u konuk edecek olan Kasımpaşa'da, stat zeminini dolduran karı temizlemek için stat çalışanları yoğun mesai harcıyor. Yarım metreyi geçen karı temizlemek için 4 kişilik ekip hummalı bir çalışma yürütüyor.

Süper Lig'de 9. sırada yer alan Kasımpaşa, 21. hafta mücadelesinde sahasında Trabzonspor'u konuk edecek. Pazar günü oynanacak maç öncesi Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda bugün öğle saatlerinde kar temizliği için çalışma başlatıldı. Temizlik çalışmasını 4 kişilik ekip yürütüyor. Çimlerin zarar görmemesi için tahta küreklerle brandanın üzerine taşınan kar kütleleri yeşil zeminden kenara ve stat dışına çıkarılıyor.

Öte yandan trübündeki koltuklar da kardan nasibini aldı. Zemin dışında trübünün açık kısmı tamamen karla kaplandı. Zeminden sonra koltukların da temizlenerek maça hazır hale getirilmesi planlanıyor.

BAŞAKŞEHİR KARA TESLİM OLDU

Bu arada Süper Lig'de oynanacak İstanbul Başakşehir - Gaziantepspor maçına ev sahipliği yapacak Başakşehir Fatih Terim Stadı ise Başakşehir ilçesi gibi kar altında kaldı.

İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı, Başakşehir ve Kayaşehir'de oturan onbinlerce kişiye esaret hayatı yaşatırken, statta da her hangi bir çalışmanın yapılmadığı belirtildi. Başakşehir ve Kayaşehir'de oturan vatandaşlar ara sokakların dışında ana arterlerin de karla kaplı olmasından dolayı işlerine gidemezken, kar yağışının devam etmesi halinde 21 Şubat Cumartesi günü oynanacağı açıklanan İstanbul Başakşehir - Gaziantepspor maçının da oynanma ihtimalinin olmadığını söylediler.

Ara sokaklar ve ana yolların kardan temizlenmemesi nedeniyle ne özel araçlarıyla ne servis minibüsleriyle ne de belediye otobüsleriyle işlerine gidemeyen bölge sakinleri ilgisizlikten şikayet ettiler. Başakşehir'deki kar kalınlığının 70 santimetreye ulaştığı belirtilirken, Süper Lig'de hafta sonu oynanacak olan İstanbul Başakşehir - Gaziantepspor maçının oynanacağı belirtilen Başakşehir Fatih Terim Stadı'nın da bu yoğunluktan nasibini aldığını söylediler.

Hafta başında başlayan ve dün akşam saatlerinde etkisini gösteren ve sabah saatlerinde de zaman zaman devam eden kar yağışı nedeniyle, İstanbul'daki statların zeminleri beyaza büründü. Hafta sonu oynanacak olan İstanbul Başakşehir - Gaziantepspor maçı öncesinde yetkililer, kar yağışının devam etmesi halinde, çimlerin zarar görmemesi için çalışmalara müsabakalara 2 gün kala başlayacaklarını dile getirdiler.