Kayseri’de futbolseverler sevinç ve üzüntüyü bir arada yaşadı. Adana’dan gelen maç sonucuyla Kayserispor’un bir yıl aradan sonra yeniden Süper Lig'e çıkması şehirde büyük sevinç yaşattı. Erciyesspor’un ise son dakikalarda yediği gollerle rakibine mağlup olması ve ligde kalma şansını iyice zora sokması büyük üzüntü oluşturdu.

Kayseri Erciyesspor’un Süper Lig’de başarılı olamaması ve şehirde futbolseverlere büyük üzüntü yaşatmasını Kayserispor telafi etti. Kayserispor, ligin bitimine üç hafta kala PTT 1. Ligi’nden Süper Lig'e çıkmayı garantileyen ilk takım oldu. Sarı kırmızılı ekip, geçen sezon yaşadığı sıkıntılı günlerin sonunda ligden düşmüştü. Uzun bir aradan sonra Süper Lig’den düşen sarı kırmızılı takım, PTT 1. Ligi’nde mücadele için kadrosunu büyük oranda korudu. Bobo, Mert Nobre ve birçok ismi takımda tutan kulüp, sezona iyi bir başlangıç yaptı ve ligin ikinci yarısında lig liderliğini rakiplerine bırakmadı. Aldığı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken Kayserispor, ligin bitimine üç hafta kala Süper Lig sevinci yaşayan ilk takım oldu.

Teknik direktörlük konusunda sıkıntılar yaşayan ancak PTT 1. Ligi’ne Cüneyt Dumlupınar ile başlayan Kayserispor, sezon içinde yönetim sorunları da yaşadı. Recep Mamur’un görevi bırakmak istemesi ve arka arkaya yapılan genel kurulların sonunda kulüp Kocasinan Belediyesi eski başkanlarından Bekir Yıldız’a emanet edildi. Bekir Yıldız ile birlikte yükselişini devam ettiren Kayserispor, yardımcı antrenör olarak görev yapan sonrasında takımın emanet edildiği Cüneyt Dumlupınar ile Süper Lig'e çıktı.

Kayserili futbolseverler Adana’da oynanan PTT 1. Lig'in 31. hafta mücadelesinde en yakın takipçisi Adana Demirspor'un Samsunspor ile 0 - 0 berabere kaldığı haberiyle birlikte şehir meydanında meşalelerle kutlama yaptı. Büyük sevincin yaşandığı kutlamalarda, taraftarların, teknik direktör Cüneyt Dumlupınar, Kayserispor Kulübü Genel Menajeri Süleyman Hurma ve bazı futbolcuların da kaldığı otele kadar gitmesiyle hep birlikte sevinç yaşadılar.