Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 25. hafta maçları sonunda görevinden ayrılan teknik direktör sayısı 15’e çıkarken, geçtiğimiz sezon sonunda toplam 14 antrenör değişikliği rekoru ise sezonun bitmesine 9 hafta kala kırıldı. Kayseri Erciyesspor ile Gençlerbirliği en çok antrenör değişikliği yapan takımlar oldu.

Süper Lig'de 2014-2015 sezonuna Bülent Korkmaz ile başlayan ve ardından da Uğur Tütüneker ve Mehmet Özdilek'i göreve getiren Kayseri Erciyesspor yönetimi tehlikeli bölgeden bir türlü çıkamadı. Küme düşmeyi çok yakından hisseden Kayseri ekibi bir sezonda 4. teknik adamını aramaya başladı.

Türkiye Süper Ligi büyük çekişme ve alınan ilginç sonuçlarla tüm hızıyla devam ederken, takımların teknik direktör değişiklikleri gündeme damga vuruyor. Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, son olarak sahasında Çaykur Rizespor’a kaybeden Kayseri Erciyesspor’da Bülent Korkmaz, Uğur Tütüneker’den sonra göreve başlayan ve 9 haftadır takımın başında olan teknik direktör Mehmet Özdilek de görevinden istifa etti. Böylece sezon başından bu yana Süper Lig’de 15 teknik adam ile yollarını ayırmış oldu.

Geçtiğimiz yıl sezon sonunda toplam 14 teknik direktör değişikliği ile rekor kırılırken, bu yıl sezonun bitmesine daha 9 hafta kalırken antrenör değişikliği sayısı 15’e çıktı. Böylece 2014-2015 sezonu şimdiden Süper Lig tarihinin en çok antrenör değişikliği yaşanan sezonu rekorunu kırdı.

Süper Lig’de yer alan 6 takımdan Beşiktaş, Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu, Bursaspor, İstanbul Başakşehir ve Gaziantepspor ise sezona başladıkları teknik adamlarla yollarına devam ediyor.

TAKIMLAR ANTRENÖR
1. Kayseri Erciyesspor: Bülent Korkmaz / Uğur Tütüneker / Mehmet Özdilek / (?)
2. Gençlerbirliği: Mustafa Kaplan / İrfan Buz / Mesut Bakkal
3. Torku Konyaspor: Mesut Bakkal / Aykut Kocaman
4. Trabzonspor: Vahid Halilhodzic / Ersun Yanal
5. Balıkesirspor: İsmail Ertekin / Kemal Özdeş
6. Galatasaray: Cesare Prandelli / Hamza Hamzaoğlu
7. Çaykur Rizespor: Mehmet Özdilek / Hikmet Karaman
8. Medicana Sivasspor: Roberto Carlos / Sergen Yalçın
9. Akhisar Belediyespor: Mustafa Reşit Akçay / Roberto Carlos
10. Eskişehirspor: Ertuğrul Sağlam / Michael Skibbe
11. Kardemir Karabükspor: Tolunay Kafkas / Yılmaz Vural
12. Kasımpaşa: Şota Arveladze / Jan Wouters / ?