Olağanüstü genel kurulda alınan kararla ismi "Abdullah Gül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü" olan Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Kayseri KASKİ'nin adı, kurulduğu günden bu yana  5. kez değişti.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Abdullah Gül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü, 1986 yılında TED Kayseri Koleji Mezunlar Derneği yönetiminin kapanmak üzere olan Terminalspor'u devralarak adını TED Kayseri Koleji Spor Kulübü, renklerini de lacivert-kırmızıya dönüştürmesiyle ivme kazandı.

TED Kayseri Koleji Spor Kulübü, önceleri Kayseri amatör futbol liginde mücadele verirken, daha sonra futboldan çekilerek basketbola ağırlık verdi. Basketbolun yanı sıra amatör olarak kayak, yüzme, okçuluk gibi branşlarda da faaliyet gösterdi.

Kulübün Basketbol Şubesi 2005-2006 sezonunda Türkiye Bayanlar 1. Ligi'ne çıkarak, Kayseri'de kadın basketbolunda bir ilki gerçekleştirdi.

2009-2010 sezonunda Kayseri Şeker Fabrikası bünyesine geçen Kulüp, Panküp Şeker Spor adıyla ve yeşil-beyaz renklerle 1. Lige devam etti.

2011'de ise Kayseri KASKİ adını alan Kulüp son üç yıl bu isimle mücadele etti. 5 Ağustos'ta yapılan olağanüstü genel kurulda oy birliğiyle alınan kararla Kayseri KASKİ'nin adı "Abdullah Gül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü", kısaltması "AGÜ Spor Kulübü", yeni renkleri ise kırmızı-beyaz oldu. 

AGÜ Spor Başkanı Ömer Yağmur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadın basketbolunda önemli bir kulüp olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Takımın kadın basketbolunda önemli bir marka olduğunu dile getiren Yağmur, "Kayseri kadın basketbol camiasına hizmet etti. Güzel başarılar yakaladı. Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), İstişareler sonucunda başarılı takımı bünyesine katmak istedi. Olumlu görüş bildirildi ve isim değişikliği gerçekleşti" diye konuştu.

- "Abdullah Gül isminin üst sıralarda olması gerekiyor"

İsim değişikliğiyle kulübün başarı çıtasını daha da yukarı taşımak istediklerini vurgulayan Yağmur, şöyle devam etti:

"Basketbol ana branşımız olacak. İnşallah biz bu ismi en üstlere taşıyacağız. Abdullah Gül'ün isminin üst sıralarda olması gerekiyor. Daha büyük başarılar hedefliyoruz. Sorumluluğumuz arttı. ”‹İsim değişikliği başarıyı getirecek, AGÜ Spor Kulübü ismini Türkiye'de ve Avrupa'da finallere yazdıracağız."