Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında konuk ettiği Medicana Sivasspor ile 1-1 berabere kalan Kayserispor, Spor Toto Süper Lig’de kalmayı garantiledi.
Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Kayserispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, zorlu fikstürden çıkarak ligde kalmayı başardıklarını söyleyerek oyuncu, yönetim ve kulüp başkanlarına teşekkürlerini iletti. Kutlu, “Şükürler olsun. Gerçekten çok zor bir işi başardı şehrimiz, takımımız. Çok zor fikstürden çıktık. Türkiye’deki spor otoritelerinin düşmüş olarak kabul etti. Bakıldığında rakiplerinden çok zorlu fikstürü vardı. Deplasmanda oynadığı takımlar Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray’ın olduğu ve küme düşme potasındaki rakiplerin olduğu fikstürümüz vardı. Oyuncu arkadaşlarım bunun üstesinden geldi. Alınlarından öpüyorum, hepsi, teşekkürü hak ediyor. Çoğu spor otoritelerinin düşmüş gözüyle baktığı Kayserispor ligin bitimine bir hafta kala kümede kalmayı garantiledi. Buradan bu işe çok büyük emek veren başkan, yönetim kurulumuz hepsi teşekkürü hak ediyor. Taraftarımız içeride oynadığımız son iki maçta büyük bir uyanış gösterdiler. Onlar da ayrıca teşekkürü hak ediyor. Şükürler olsun” ifadelerini kullandı.
Sivasspor için de üzüntülerini dile getiren Kutlu, “Bugün Sivasspor için de çok üzüldüm. Matematiksel olarak daha belli olmadı ama hayırlısı olsun. Düşmek çok acı. Düşen takımlar da son hafta belli olacak galiba, onlar da inşallah yeniden toparlanıp bu ligdeki yerlerini alırlar. Kayserispor Süper Lig takımıdır, Süper Lig’deki hayatını devam ettirecek. Bunu başarmayı nasip etti Allah bize” dedi.