Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu ile yaptıkları telefon görüşmelerinin ardından Royal Halı Gaziantep Basketbol takımına sahip çıkma kararı aldıklarını açıkladı.
Gaziantep Valilik binasında Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte basın açıklaması yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kayyum atanan ve maddi sıkıntılarla nedeniyle ligden çekilmesi gündeme gelen basketbol takımına şehir olarak sahip çıkacaklarını kaydetti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu ile ilk önce 15 Temmuz darbesi öncesi telefonla görüştüklerini ve konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktarma sözü aldığını hatırlatan Şahin, 15 temmuz darbe girişimi ile birlikte Türkoğlu’nun Erdoğan’a konuyu aktaramadığını ifade etti. 15 Temmuz’dan sonra Hidayet Türkoğlu ile bir kaç kez daha telefonla görüştüklerini belirten Şahin, Vali Ali Yerlikaya ile bir araya gelip, konuyu değerlendirdiklerini söyledi. Şehrin takımı sahiplenmesi konusunda karar aldıklarını vurgulayan Şahin, 15 Temmuz öncesi ve sonrasındaki Hidayet Türkoğlu ile yaptıkları görüşmeler hakkında şu bilgileri verdi:
"15 gün önce Hidayet Türkoğlu beni aradı. Eğer bu 15 Temmuz akşamı olmasaydı bir gün sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Antalya’da futbol maçına çıkacaktı. Ben de burada kendisine konuyu anlatacaktım. Bu takımın çok büyük başarıları bulunduğunu, söyleyerek, Cumhurbaşkanımızın himayesinde götürmek istediğimizi’ söyleyecektim. Ama 15 Temmuz olduğu için anlatacak zamanım olmadı’ dedi. Bizden şehir olarak, takıma sahip çıkmamızı ve takımı yönetmemizi istedi. Ben de bu telefon konuşmamızı Valimiz Ali Yerlikaya’ya anlattı. Valimiz de bu takımı şehir takımı olması konusunda her türlü hukuki altyapının oluşmasında, takımı sahiplenme konusunda bir çalışma başlatmamız gerektiğini söyledi."
Gelişmelerin ardından Vali Yerlikaya ve oda başkanları ile toplantılar yapıp, sponsorlar noktasında görüşmeler başlattıklarını söyleyen Şahin, "İnşallah Valimiz ve Oda Başkanlarımızla bu takımı, şehrin takımı olması konusunda hukuki düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Hem de sponsorlar bulup bu takımı mali olarak en iyi şekilde yöneterek, bugünkü geldiği noktadan daha yukarıya şehrin de sahiplenmesi yönünde gereken çalışmalar da yürütülerek, gereken her türlü desteği vererek yolumuza devam edeceğiz. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.
"Kura çekimine Boray Dai’yi gönderdik"
Şahin, Türkoğlu ile yapılan telefon görüşmesinde takıma sahip çıkacakları yönünde garanti verdikten sonra takımın kura çekimine dahil edildiğini kaydetti. Şahin, "Şirket ayrı bir şirket. Kendi içinde diğer şirketlerden bağımsız olduğu için, ona özel olarak kayyum atanması gerekiyor. Valimizin talimatıyla, takıma, o şirkete ayrıca kayyum atandı. Çünkü 6 ortaklı bir ticaret şirketi üzerine oluşmuş bir takım. Kayyumlarla yaptığımız görüşmenin sonucunda hemen biz Federasyon Başkanımızı ve Cumhurbaşkanımız Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu’nu arayarak, şehrin bu takımına sahip çıkacağımızı söyledik. Onlar zaten, ’siz bunu söyledikten sonra sizin sözünüz bizim için senettir’ dedi. Takımın kura çekimine dahil edileceğini söylediler. Onun üzerine biz takımın Genel Menajeri Boray beyi, kura çekimine gönderdik. Çekimler yapıldı. Böylelikle takımımız kurtulmuş oldu. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Şahin ve Vali Yerlikaya, takıma sponsorluk için ciddi anlamda görüşmeler yürütüldüğünü yakın bir zamanda netice alınabileceğini de kaydetti.