2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu son maçında Letonya'ya Kazakistan’ın galibiyet golünü atarak Türkiye'nin EURO2016 Fransa'ya direkt katılmasını sağlayan İslambek Kuat’a Almatı’da bulunan Türk işadamları teşekkür etti.

İslambek Kuat’ın Kazakistan Süper Ligi ekiplerinden formasını giydiği Kayrat takımının Atırau ile karşı karşıya geldiği maçta statyumda yerini alan yaklaşık 100 Türk taraftarı İslambek Kuat’ı maç boyunca tezahüratlarıyla yalnız bırakmadı.

Maç sonunda Türk ve Kayrat takımı bayrakları ile Kazak seyircilerin şaşkın bakışları arasında sahaya inen Türk taraftarları İslambek Kuat’a tek tek teşekkür ederek bol bol resim çektirdi. Türk seyircileri İslambek Kuat’ı çiçeklerle tebrik ederken Türk baklavasından ikram ettiler.

Gördüğü ilgi karşısında son derece memnun kalan Kazak futbolcu İslambek Kuat, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Türk taraftarlara teşekkür ederek, dünyanın en iyi taraftarının Türk taraftarı olduğunu vurguladı. Türkiye’de futbolun çok sevildiğini ve Türk taraftarları hakkında bilgi sahibi olduğunu ifade eden Kuat, kendisini ve takımını yalnız bırakmayan Türk taraftarlara minnettar olduğunu belirterek, Türk yemeklerini çok sevdiğini ve baklavayı beğeni ile yediğini dile getirdi.

Türk vatandaşları adına açıklama yapan işadamlarından Serdar Çetinkaya, bütün Türk halkı adına İslambek Kuat’ı tebrik ederek, futbol hayatında başarılar diledi. İslambek Kuat’ın Letonya’ya attığı golden dolayı Türk halkına büyük mutluluk yaşattığını belirten Çetinkaya, Kuat’a futbol hayatında başarılar diledi.

Bu arada İslambek Kuat’ın takımı Kayrat ile Atırau arasında oynanan karşılaşma 0 - 0 berabere sona erdi.