İSTANBUL (AA) - Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Gençlerbirliği'ne konuk olacakları maçın zorlu geçeceğine dikkat çekerek, "Kazanan takımı bozmanın doğru olmayacağını düşünüyorum." dedi.

Riekerink, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Gençlerbirliği maçı öncesi açıklamada bulunurken, "Gençlerbirliği deplasmanında çok zor bir maç bizi bekliyor." dedi.

Takımının bu dönemdeki performansından memnun olduğunu belirten Hollandalı teknik adam, "Çok üst seviyede bir iş yapıyoruz ve o yüzden yetinemiyoruz, 'Tamam.' diyemiyoruz. Galatasaray olarak her zaman daha iyiyi hedefliyoruz. Daha da ilerlememiz gerektiğini biliyoruz. Futbolcu arkadaşlarımızla bugün de konuştuk ve çok zor bir maçın bizi beklediğini biliyoruz." diye konuştu.

"Kazanan takım bozulmaz"
Galatasaray savunmasının basit goller yediği için eleştirildiğinin hatırlatılması ve rotasyon yapıp yapmayacağının sorulması üzerine Riekerink, şunları kaydetti:

"Zaten 4 gol, duran toplardan geldi. Bu, her zaman çalıştığımız bir konu. Duran toplardan gol yenildi diye defans hattını değiştirmek ne kadar doğru olur bilemiyorum. Sonuçta kaybetmeyen bir takım var. Eğer değişiklikler yaparsak, takım içi güveni zedeleyebiliriz. Elimizde de çok önemli stoperler var. Sırf bu goller yenildi diye kazanan takımı bozmanın doğru olmayacağını düşünüyorum."

Atatürk'e benzetilmesi
Riekerink, 19 yaş altı takımının maçını izlediği sırada bir taraftarın kendisini Atatürk'e benzeten ifadeler kullandığının aktarılması üzerine, "Atatürk'ün Türk halkı için ne kadar önemli bir insan olduğunu biliyorum. Ben ise sadece Galatasaray'ın hocasıyım. Bu mukayese edilemez bir şey." yorumunu yaptı.

Galatasaray'ın zor bir döneminde göreve başladıklarını ve önemli bir iş çıkardıklarını anlatan Hollandalı çalıştırıcı, "Kazanılan bir Türkiye Kupası var. Kupa sayesinde cezamızı bu sezon çekmiş olacağız. Bu sene için de güzel bir takım kuruldu. Bu takımın hocası olabilirim ama bunu tek başıma başarmadım. Yardımcılarım Orhan Atik ve Ayhan Akman benim için çok önemliler. Futbolcu arkadaşlarımızın performansı önemli. Başarı uzun bir yoldur. Hedef sezona iyi başlamak değil, sezonu en iyi şekilde bitirmek ve şampiyon olmaktır. Şu an ortada kazanılmış bir şey yok." şeklinde görüş belirtti.

Riekerink, Türkiye Kupası şampiyonluğu sonrası kupa seremonisindeki takım fotoğrafının tesislere asılmasının da kendisini gururlandırdığını söyledi.

Advocaat'a eleştirilere yorum yok
Riekerink, Fenerbahçe Teknik Direktörü olan vatandaşı Dick Advocaat'a milli maç arasında ülkesine gitmesi nedeniyle yapılan eleştirilerin hatırlatılması üzerine, yorum yapmaktan kaçındı.

Kendisinin bu arada İstanbul'da kalıp, altyapıyla ilgilenmesinin örnek gösterilip, Advocaat'ın ülkesine gitmesinin eleştirildiğinin aktarılması üzerine Riekerink, şöyle konuştu:

"Galatasaray'ın teknik direktörü olarak başka kulüpler ve hocaları hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Advocaat'ı bireysel olarak da tanıyorum ve kendisine saygım büyük ancak ben kendimle ilgili öz eleştirilerde bulunabilirim. Belki yönetimle konuşmuştur, izin almıştır. Bu olaya değinmem yanlış olur. Ben sadece kendi takımım hakkında düşünen biriyim. Altyapının gelişimine de çok önem veriyorum. Bu tip milli maç araları da oralara zaman ayırabilmek adına ideal zamanlar."