Avustralya’nın Melbourne şehrindeki Philip Adası’nda yapılan Dünya Motosiklet yarışmasında Kenan Sofuoğlu 6. oldu.

Yarışın başlarında ön sıralarda yer alan Kenan Sofuoğlu 6. turda pistin dışına kaydı. Böylece 3 defa dünya şampiyonu olan Sofuoğlu yarışta bir anda geriye düştü. Yarışın sonraki aşamasında aradaki farkı kapatmaya çalışan milli sporcuya vakit yetmedi ve Honda motorlu Taylandlı motosiklet yarışçısı Ratthapark Wilairot’un ardından 6. sırada yarışı bitirdi.

Toplam 18 turdan oluşan yarışta birinciliği Fransız motosiklet yarışçısı Jules Cluzel kazandı. Cluzel böylece Avustralya Philip Adası motosiklet yarışlarının üst üste ikinci defa kazanan 3. sporcu oldu.

Yarış sonrasında açıklamalarda bulunan Cluzel, "Daha önce kazandığım yarışlar olmuştu. Ama böyle şampiyon olmamıştım. Şimdi amacıma ulaştım." dedi.

Birincilik için uzun süre Cluzel ile mücadele eden ve yarışın sonlarına doğru geriye düşen İtalyan vatandaşı Lorenzo Zanetti ikinci sırada yer aldı. İngiliz Gino Rea ise bir diğer İngiliz sporcu Kyle Smith ile yaptığı mücadeleyi kazanarak yarışı 3. sırada tamamladı.

Yarışta Yamaha motoruyla Avustralya’yı temsil eden Aiden Wagner ve Honda motoruyla Glen Scott ise 13 ve 14.’üncü sıralarda kaldılar. Diğer Avustralyalı sporcu Alex Philis ise 17. oldu.

Dünya Motosiklet Yarışları'nın ikinci ayağı 22 Mart 2015'te Tayland’da yapılacak.