Bursaspor'un alt yapısından yetişerek Premier Lig ekiplerinden Manchester City'ye transfer olan Enes Ünal yaptığı açıklamada, "Tam olarak stilim oturmadı daha, yapabildiğimin en iyisini yapmak, kendimi geliştirebildiğim kadar fazla geliştirmek ve olabildiğimin en iyisi olmak istiyorum." dedi.

Manchester City ile yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Enes Ünal, kulüp televizyonuna verdiği röportajda, yeni kulübünde günlerinin nasıl geçtiği ile ilgili soruya verdiği cevapta, "Gerçekten burada olduğum için çok mutluyum. Birkaç gün heyecanlıydım ama ondan sonra alıştım. Şuan benim için hiç bir sıkıntı yok, yorgunluk dışında. Herşey çok güzel gidiyor." diyerek, transferi ve beklentileriyle ilgili şunları söyledi:

"Manchester City'ye gelmek iki yıldır düşündüğüm birşeydi. Aklımın ucunda olan birşeydi. Büyüklerimle, kararlarına ve fikirlerine güvendiğim kişilerle birlikte oturduk, düşündük ve en doğrusunun bu olduğuna karar verdik. Şuan burdayım ve burada olduğum için de çok mutluyum. Şuan yaşadıklarım insana rüya gibi gelebiliyor. Odama gittiğimde biran duraklıyorum, 'neredeyim, kimlerle birlikte antrenman yapıyorum' diye, gerçekten çok heyecan verici bir durum. Ancak sahaya çıkınca da bundan eser kalmıyor. Sahada oynarken keyif alıyorsunuz. Çünkü gerçekten çok büyük oyuncular burada ve bu büyük oyuncularla oynamak her zaman çok daha iyidir."

"İBRAHİMOVİC VE HAKAN ŞÜKÜR'Ü BEĞENİYORUM"

Genç bir golcü olarak kendisine örnek aldığı oyuncuların ve idollerinin sorulması üzerine ise genç oyuncu, "İbrahimovic, Hakan Şükür gibi oyuncuları beğeniyorum. Aslında günümüz futbolcuları içinde de çok fazla beğendiğim forvet oyuncuları var. Mesela Benzema, Roben van Persie'yi beğeniyorum. Ama en fazla İbrahimovic." diye cevap verdi.

Kişisel başarıları ve Manchester City'ye transferinde nelerin etkili olduğunun sorulması üzerine ise Enes Ünal, "Alt yapıda çok iyi bir dönem geçirdim ve o dönemin ardından da zaten A takıma çıktım. Aslında alt yapıda ünlüyüm, milli takımda bir çok gol attım. Aşırı fazla gol atınca o zaman ilgi çekmeye başladım. Zaten bu transferin sebebi de büyük ihtimalle odur. Ben Premier Ligi sürekli takip ediyorum. Zaten Premier Lig Türkiye'de de çok fazla takip ediliyor. Türkiye'de en çok izlenen lig her halde Premier Lig'dir. Ben de o yüzden Premier Lig hakkında çok şey biliyorum. Bütün oyuncularını ezbere biliyordum. Lig hakkında da takım hakkında da bir çok şey biliyordum. Türkiye'de de hem Premier Lig hem de Manchester City çok ünlü ve biliniyor." dedi.

Enes Ünal, kendisinin ve özelliklerinin sorulması üzerine ise "Kendimle ilgili kendimi anlatmam zor ama golcü bir oyuncu olduğumu düşünüyorum. Takım için herşeyimi verecek ruh halinde olan düşüncede bir insanım, öyle bir futbolcuyum. Tabii tam olarak stilim oturmadı daha, yapabildiğimin en iyisini yapmak istiyorum. Kendimi geliştirebildiğim kadar fazla geliştirmek istiyorum ve olabildiğimin en iyisi olmak istiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.