Kepez Belediyesi, okçuluk kursu açıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Özgecan Aslan Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarette gençlik merkezindeki okçuluk salonunu gezen Tütüncü, önce ok atışı yaptı, ardından da bu sporla ilgili antrenörlerden bilgi aldı. Başkan Tütüncü, bu ziyaretinin ardından geleneksel ata sporu olan okçuluğu, Kepezlilerle buluşturma kararı aldı. Tütüncü, geleneksel ata sporunu yaşatmak, gençlere sevdirmek ve gelecek nesle taşımak amacıyla okçuluk kursu açacaklarını duyurdu.

Kepez artık spor şehri

Gençliğe ve spora önem veren bir belediye olduklarının altını çizen Tütüncü, “Belediyemiz spor kulübü, 9 ayrı branşta yüzerce gencimize ve çocuğumuza spor yapma imkanı sunuyor. Her yıl açtığımız spor okullarıyla binlerce çocuğumuza, modern tesislerimizde spor yaptırıyoruz. Yaklaşık 7 bin sporcusuyla, doğal ve sentetik çim futbol sahalarıyla, tenis kortlarıyla, semt spor sahalarıyla, spor salonlarıyla ve yüzme havuzlarıyla Kepez artık bir spor şehri. Hem takım sporlarına hem de bireysel branşlara sporcu yetiştiren bir ilçe haline geldik. Geçtiğimiz aylarda modern bir spor dalı olan jimnastik branşını çocuklarımızla buluşturmuştuk. Şimdi de geleneksel ata sporumuz olan okçuluk kursunu açıyoruz” diye konuştu.

Ücretsiz okçuluk kursu

Tütüncü, okçuluk kursu için Mimar Sinan Kongre Merkezi (MSKM) sergi salonunda talimhane kuracaklarını ve burada uzman eğitmenler tarafından çocuklara ve yetişkinlere ücretsiz okçuluk kursu vereceklerini belirtti.