Galatasaray'ın Borussia Dortmund'tan transfer ettiği ancak lisans işlemleri yetişmediği için Ocak 2016'ya kadar forma giydiremeyeceği Kevin Grosskreutz, yaptığı açıklamada, "Kulübüm ve ben Galatasaray’ın en doğru seçim olduğuna karar verdik." dedi.

Transfer sezonunun son gününde sarı kırmızılı renklere imza atan ancak lisans işlemleri yetişmediği için hem Şampiyonlar Ligi'nde hem de Süper Lig'de forma giymesine izin verilmeyen Alman futbolcu kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'a transferiyle ilgili soruya verdiği cevapla açıklamalarına başlayan Kevin Grosskreutz, "Galatasaray bu yaz döneminde bana bir transfer teklifinde bulundu. Aynı zamanda Almanya’dan da teklifler vardı. Bunun yanı sıra Dortmund’la da görüşüyordum. En sonunda kendi kulübümle görüştüm. Kulübüm ve ben Galatasaray’ın en doğru seçim olduğuna karar verdik." dedi.

Galatasaray’ın gelenekleri olan bir kulüp olduğunu önceden de bildiğini belirten başarılı defans oyuncusu, "Bunun yanında Galatasaray ile geçtiğimiz sezon da karşılıklı oynadık. O dönemde buradaki atmosferi yaşadım ve çok etkilendim. Galatasaray’ın çok büyük bir taraftar topluluğu olduğunu biliyorum. Dolayısıyla Galatasaray hakkında daha öncedende bilgi sahibiydim ve burada olduğum için mutluyum." diye konuştu.

Lisans işlemlerinin yetişmemesi ve FIFA'nın Şampiyonlar Ligi'nde oynamasına izin vermemesinin şanssız bir gelişme olduğunu da belirten Kevin Grosskreutz, takımla ilgili yaptığı açıklamalarda da şunları söyledi:

"FIFA'nın izin vermemesi şanssız bir dönem oldu. FIFA’nın bir oyuncu hakkında böyle bir ceza vermesi çok olumsuz bir durum. Ama ben bu durumla baş edeceğim. 3 ay boyunca en iyi şekilde çalışıp sonunda takımım için elimden gelen yardımı göstereceğim.

Türk oyuncular ilk geldiğim andan itibaren bana çok sıcak samimi bir yaklaşımları oldu. Bunun dışında hocamız bana çok güven verdi. Kendisiyle konuştuk bana büyük moral verdi. Yaşadığımız durumdan dolayı zaten Podolski ve Yasin’le sürekli kontakt halindeydim.

Podolski Köln’de doğmuştu dolayısıyla hayali kendi şehrinin takımında oynamaktı. O yüzden ben de Dortmund’da doğdum ve orada oynamak en büyük hayalimdi. Bunu gerçekleştirdim. Çok uzun yıllar Dortmund’da oynadım ve oraya hizmet ettim. Bir çocuğun hayali kendi şehrinin takımında oynamaktır. Poldi ile birlikte şimdi buradayız ve bu kulübe hizmet etmek için her şeyi yapacağız."

"ŞAMPİYONLAR LİGİ ZOR HEDEF AMA LİG ŞAMPİYONLUĞUNA ODAKLANMAK İSTİYORUZ"

Galatasaray forması altında daha tek bir maç bile oynamamasına rağmen sarı kırmızılı taraftarların kendisine destek vermesinden dolayı hem çok mutlu olduğunu hem de heyecanlandığını belirten Kevin Grosskreutz, Avrupa ve Türkiye hedeflerini ise şöyle sıraladı:

"Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak belki biraz zor bir hedef olabilir ama şu anda Süper Lig şampiyonluğuna odaklanmak istiyoruz ve bunu kazanmak istiyoruz. Tabii ki hem Dortmund hem de Galatasaray taraftarı takımını destekleyen ve bir adım öne çıkmasını sağlayan taraftar grupları. Her zaman da ön planda olan taraftar grupları. Özellikle şunu söylemek istiyorum, daha tek bir maç bile oynamamış olmama rağmen bana verdikleri destek çok güzel ve sansasyonel. Ben bu yüzden onlara çok teşekkür ediyorum."

Galatasaray'da giyeceği forma numarasıyla ilgili ise Kevin Grosskreutz, "Aslında ilk olarak 19 numarayı istedim ama başka arkadaşım kullanıyormuş. Dortmund’da 12 numara taraftarı temsil eder. Ben de bunu düşünerek 12 numaralı formayı tercih ettim. Şampiyon olursak, Dortmund’da olduğu gibi belki saçımı sahada kestirebilirim." dedi.

Daha önce dizinden yaşadığı sakatlık ve olduğu ameliyatlar ilgili soruyu da cevaplayan Kevin Grosskreutz, "Dizimden bir operasyon geçirdim. Bundan sonra da iyileşme sürecim başladı. Baktığınız zaman 8-10 haftadır düzenli bir şekilde antrenmanlarımı yapıyorum. Buraya gelmeden önce Dortmund formasıyla hazırlık maçları oynadım. Dortmund 2 takımıyla da 4 lig maçı oynadım ve hepsinde 90 dakika sahada kaldım. Daha önce de benim hiç sakatlığım olmamıştı. Ancak şu anda hiçbir problemim yok. Oldukça iyi durumdayım." diye konuştu.

"2000 YILINDAKİ DORTMUND-GALATASARAY MAÇINDA TARAFTAR OLARAK TRİBÜNDEYDİM"

Galatasaray'ın 2000 yılında kazandığı UEFA Kupası'na da değinen Kevin Grosskreutz, o süreçte sarı kırmızılı ekibin elemelerde karşılaştığı Borussia Dortmund maçını Dortmund'un taraftarı olarak tribünden izlediğini söyledi.

Alman futbolcu o maçta gol atan Hagi ve Hakan Şükür'den de bahsederken, "Galatasaray’ın 2000 yılında Dortmund karşısında aldığı galibiyeti hatırlıyorum. O zamanlar Dortmund maçları için tribüne gidiyordum. O maçta da Hagi ve Hakan Şükür gol atmıştı. O maç hala hatıralarımda." diyerek, transferi ve Dortmund'daki durumuyla ilgili de şunları söyledi:

"Transferimden önce Nuri Şahin ile konuştum. Bana çok iyi tavsiyelerde bulundu. Galatasaray’ın mükemmel bir takım olduğunu söyledi. İnsanların çok sıcakkanlı olduğunu belirtti. Benim buraya gelerek doğru tercih yaptığımı söyledi. 11 mevkide yer aldığım grafiği ben de gördüm. Aslında bu bir gerçek. Dortmund’daki dönemimde teknik direktörümüz Jürgen Kloop bana her pozisyonda görev veriyordu. Bir maçta da kaleye geçtim. Enterasan bir grafik ama bu bir gerçek. Hangi pozisyonda oynadığım önemli değil. Hocam bana nerede görev verirse elimden geleni yapmaya hazırım. Umuyorum ki Galatasaray’da çok başarılı olacağım ve mutlu olacağız. Oynayacağım ilk maç için sabırsızlanıyorum. Takıma destek vermek için kendimi hazırlıyorum. Hep beraber çok büyük başarılara ulaşacağız."