Galatasaray Kulübü başkan adaylarından Turgay Kıran, İnan Kıraç önderliğinde seçim öncesi bir algı operasyonu yapıldığını ve kendisinin gelmesi halinde bu algı operasyonlarına son vereceğini söyledi. Ayrıca Kıran, Hamza Hamzaoğlu'nun takımın başında kalacağını ve Bülent Ünder'i sportif direktör olarak atayacaklarını kaydetti.

Sarı kırmızılı kulübün başkan adaylarından Turgay Kıran, Galatasaray Kulübü'nün mayıs ayı divan kurulu toplantısında üyelere seslendi. Geçer hafta başkan adayı Dursun Özbek'in Çanakkale gezisine değinerek sözlerine başlayan Kıran, "Çanakkale Zaferi’ni kutlamak için bir grup arkadaşımız İnan Kıraç önderliğinde, lise müdürümüz, üniversite müdürümüz, bir de başkan adayımız Dursun Özbek bir gezi düzenledi. Bir algı operasyonu yapıldı. Rahmetli Kenan Evren, 1980’de bir ihtilal yaptı ve sonra demokrasiye açacağını söyledi. Sonra da demokrat parti kurdu ve arkadaşını koydu. Ve seçimleri kazanmış gibi algı operasyonu yapıldı. Böyle algı operasyonları Galatasaray’da son bulmalıdır." diye konuştu.

25 senedir Galatasaray'ın içerisinde olduğuna dikkat çeken Turgay Kıran, sorunları çok iyi bildiğini belirterek, "Ekonomik konuları çok iyi biliyor ve takip ediyoruz. Galatasaray’ın ekonomik olarak sıkıntılı olduğunu biliyoruz. Bu borç nedir 1 milyar TL borçtur. Bizim oraya gelmemiz anında bir sıcak paraya ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bende çok iyi takip ettiğim için 7 ekonomist arkadaş aldım listeme. Kimi banka müdürü, kimi yurt dışındaki bir bankanın Türkiye temsilcisi. Bizim hesaplarımızı geldiğimiz anda sıcak parayı nasıl karşılayacağımızı, Galatasaray’ı nasıl düzlüğe çıkaracağımızı kısa kısa etüt ettik." şeklinde konuştu.

Turgay Kıran, başkan olduğu taktirde yapacakları şöyle maddeledi:

-Borçlarımızı yeniden yapılandırarak, döviz yükünü azaltıp, vadeyi artıracağız. Şuanda çok önemli iki sermaye var Dünya’da Çin ve Körfez. Uzun vadeli stratejiler yaparak bu iki finans devlerini Türkiye’ye çekip iş birliği yapmaya çalışıyoruz. Bunların hepsi ön konuşma yapılmıştır.

-Har vurup harman savurma dönemi bitmiştir. Bunları yaparken tabi ki bize bugüne kadar borç ve borç yapılandırmaya çalıştık. Bankalardan sağdan soldan borç aldık hiç bir ürün hazırlamadık. Kendi yerlerimizi devlet teşviki ve uluslararası fonlarla bir torbaya koyacağız ve 1.5 milyar dolarlık ürün sergilemeye çalışacağız.

-Bunu yaparken yine özellikle burada Dursun benim sınıf arkadaşım oluyor, kardeşim diyeceğim ona. Ali Sami Yen iş merkezi projesi vardı, Duygun hoca önderliğinde otel projesi olarak düşünüldü. Ancak biz bunu düşünmüyoruz, aynı şekilde devamını sağlamaya çalışacağız Galatasaray bayrağı altında.

-Stat sorunumuz var. Biri stadın üstünün kapanması. Devlet ile kavga yaşamamızın nedeni de bu. 7 milyon dolar karşılığında hafif ve şeffaf bir şekilde 4 ay içerisinde kapanması halledilecek. Ondan sonra da oturup devlet büyüklerimizle sıkıntılarımızı anlatacağız ve eksiklerimiz dile getireceğiz.

-Genel kurul üyelerimize biz yıllardan beri saygıyla izliyoruz. Onlar girerken Galatasaray kulübüne ciddi bir para ödüyorlar. Ve senelik para ödüyorlar. Biz onlara ne veriyoruz diye düşündük onlara. Biz daha çok şey borçluyuz siz divan kurulu üyelerine. Amacımız 25 yıllık üyelik divan üyelerimizden yıllık aidatın yarısını alacağız. 30 seneyi geçmiş olanlardan ise 1 liralık sembolik para alacağız. Şuan 4 bin tane kardeşimiz şuan katılamıyorlar.

-Yine üyelerimiz maça girerken taraftarlarımızla birlikte yağmur, çamur da perişan halde giriyorlar. Onlara özel bir giriş-çıkış yeri düşünüyoruz. Aynı olayı Florya Tesisleri’ne girmek bir hayli zor. Florya kimin? Bizlerin. Florya’da 12 saat açık cam mekan, futbolcu izlemeleri, kahve içip sohbet etmeleri.

-Galatasaray adasını tekrar alıp, açmak istiyoruz. Kalamış’ı tamamlamak ve açık havuz yapmak istiyoruz. Orada daha nezih bir ortam yaratmaya ve giren çıkanların Galatasaraylı olmalarına özen göstermemiz gerektiğine inanıyoruz.

-İkinci önemli sorun iletişim sorunu. Bu yönetim kurulunda 3 tane önemli iletişimci arkadaşımızı getirdik. Bir tanesi TRT eski genel müdür Tayfun Akgüner, Koç Grubu’nun halkla ilişkiler başkanlığı yapmış Ömer Kayalı. Bizim televizyonumuz 3 milyon kişiye ya ulaşıyor ya ulaşmıyor. Biz uydu Türksat ile anlaştık. Haziran’a kadar da opsiyonumuz var. Bütün Türkiye, körfez ülkeleri ve Avrupa izleyecek. Galatasaray’ı pazarlama ve marketing konusunda kullanacağız.

-Senede iki kez Arena’da Galatasaraylı futbolu ve sporları toplayarak sarı gece yada kırmızı gece diye iki eğlence gecesi yapmak istiyoruz.

-Son derece kıymetli bir teknik direktörümüz var. Hem çok ekonomik hem de çok başarılı. Hem de 3 hafta sonra şampiyon olacağız. Hamza hocanın yanında olacağız, arkasında olursak sıkıntı çıkıyor. Bülent Ünder abimizi onun yanına getireceğiz. Ve benim dışından hiç bir yönetimimizi oraya sokmayacağız."

Turgay Kıran konuşmasının ardından listesindeki isimleri tek tek tanıttı.