2015'teki ilk tekler finalinde Kırgız rakibi Ksenia Palkina'ya çok yakın bir maçın sonunda mağlup olan Melis Sezer, haftayı ikincilikle tamamladı.

Antalya'daki Belconti Resort Hotel'in ev sahipliği yaptığı 19. hafta ITF turnuvasında 21 yaşındaki milli raket Melis Sezer, birinciliğin kıyısından döndü. 1 numaralı seribaşı olarak katıldığı turnuvada sırasıyla Rus, Avusturyalı, Bulgar ve Britanyalı rakiplerini geçerek bu sezonki ilk tekler finaline ilerleyen Sezer, şampiyonluk maçında Kırgız Ksenia Palkina'ya kaybetmekten kurtulamadı.

Organizasyonun 2 numarası Palkina karşısında ilk seti aldıktan sonra kıyasıya bir mücadeleye sahne olan ikinci seti 8/6'lık tie-break'le kaptıran Melis, final setinde oyundan düştü ve 4-6, 7-6, 6-2 ile korttan yenik ayrıldı. Sezer'in önünde zirveye çıkan 25 yaşındaki Palkina, kariyerinin 10. tekler zaferine uzandı. Çiftlerde ise Japon Rio Kitagawa ile Alman Alina Wessel sevindi.

Aynı tesisteki erkekler mücadelesinde iki İtalyan'ı buluşturan tekler finalinde Riccardo Bellotti'nin üstünlüğü vardı. Bir önceki hafta ipi göğüsleyen Bellotti, bu yılki altıncı kupasını kaldırırken vatandaşı Erik Crepaldi'yi 6-1, 6-1 ile geçti.

Teklerde ikinci olan Crepaldi'nin tesellisi ise Fransız partneri Hugo Grenier ile birlikte elde ettiği çiftler şampiyonluğuydu.