Kahramanmaraş Hokey Kulübü oyuncuları, milli sporcuların kullanmadığı kırık malzemeleri onararak başladıkları hokeyde Süper Lig'e yükseldi.

Bir dönem Hokey Milli Takımı'nda görev yapan Vakkas Çelik, 2012'de Kahramanmaraş'a beden eğitimi öğretmeni olarak atandı.

Kanuni İlkokulunda görev yapan Çelik'in milli sporcu olduğunu öğrenen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ise onunla görüşerek kentin ilk hokey kulübünün kurulmasına öncülük etti.

Daha sonra liselerde tarama yapan Çelik, bu sporu yapabilecek kabiliyetteki öğrencileri seçerek çalışmalara başladı. İlk başta hokey sporunda kullanılan "stick" adı verilen sopaları temin edemeyen kulüp, milli sporculardan kullanmadıkları veya kırık malzemeleri istedi.

Sporcular, gönderilen kırık sopaların marangozda onarılmasının ardından antrenmanlara başladı. İlk altı ay bu malzemelerle çalışan kulüp, önce 1. Lig, ardından da Süper Lig'e yükseldi.

Takımın antrenörlüğünü yapan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübün 2 yılda 103 sporcuya ulaştığını söyledi.

Kentin ilk hokey takımı olduklarını anlatan Çelik, şöyle konuştu:

"Gerçekten çok yetenekli sporcularımız var. Zaten kısa sürede başarı elde etmemiz bunun göstergesi. Bu yıl Süper Lig'e yükseldik. İnşallah bundan sonra ülkemizi ve şehrimizi Avrupa'da temsil etmek istiyoruz."

Kulübün, Kabakcı'nın desteğiyle kurulduğunu anlatan Çelik, bu branşın gelecekte yaygınlaşacağına inandığını ifade etti.

Çalışmalara başladıklarında hokeyde kullanılan malzeme teminin sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan Çelik, "Bu sorunu da aslında ilginç şekilde çözdük. Milli sporcuları arayarak kullanmadıkları veya kırık sopalarını istedik. Onlar bu isteğimiz geri çevirmedi. Gelen kırık sopaları da marangozda tamir ettirdik. Daha sonra ise yeni malzemeler satın aldık" dedi.

Çelik, en büyük hedefinin milli takıma sporcu göndermek olduğunu kaydetti.

Kabakcı da kentte yapılmayan spor branşlarını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Çelik'in kendileri için şans olduğunu dile getiren Kabakcı, onun sayesinde şehrin ilk hokey kulübünün kurulduğunu anlattı.

Takımın kısa sürede mesafe aldığını anlatan Kabakcı, sporcuların gelecekte çok daha iyi noktalara geleceğine inandığını sözlerine ekledi.