654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlık müsabakalarında erken final yaşandı.

İki günden bu yana çekişmeli mücadelelere sahne olan Kırkpınar’ın en heyecanlı ve ilgi çeken kategorisi olan başpehlivanlık güreşlerinde 54 başpehlivan sahneye aldı. İlk turda erken final yaşandı ve kuralar sonunda ilk kurayı geçen yılın başpehlivanı Fatih Atlı ile 2009-2010 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil eşleşti.

Sarayiçi Er Meydanı'nda gözler Atlı ve Yeşil Yeşil çiftinin üzerindeydi. Kontrollü başlayan iki pehlivanın mücadelesinde zaman zaman hareketli anlar yaşandı. Ancak normal güreşte başpehlivanlar yenişemedi. Fatih Atlı ile Mehmet Yeşil Yeşil mücadelesi puanlamaya kaldı. Puanlama bölümünde daha istekli olan Fatih Atlı’ydı. İki kez kemer alan Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil’i puanlamada yenen Fatih Atlı bir üst tura çıkmanın mutluluğunu yaşadı.
İki kez er meydanında birincilik kürsüsüne çıkan Mehmet Yeşil Yeşil ise ilk turda Kırkpınar’a veda etti.

Güreşler öncesinde durumu eşleşmeyi değerlendiren Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlarından Mehmet Yeşil Yeşil, Fatih Atlı’yla erken bir eşleşme yaptıklarını belirterek 2014 yılının başpehlivanıyla güreş tutacak olmanın heyecanını ve zor bir müsabaka yaşanacağını söylemişti.

2011 yılında Atlı’yla ikinci turda eşleştiklerini belirten Yeşil Yeşil, "Ben de iki tane kemer vardı. Beni yendi. Kendisi kazandı. Burada geçmişle alakalı herhangi bir düşüncem yok. Sadece 2015 yılında altın kemer yolculuğunda ilk turumu yapıyorum. Güreşimi yapacağım. Altın kemere devam etmek için mücadele edeceğim." dedi.

Eşleşmeyi, 'Tarih tekerrür etti herhalde' şeklinde değerlendiren geçen yılın Başpehlivanı Fatih Atlı ise Mehmet Yeşil Yeşil'i altın kemer yılında yendiğini ve yeniden karşı karşıya geleceklerini ifade etti. Atlı, "Nasip, kuradır bu geliyor. Buradaki seyirci ve güreş adına güzel şeyler bunlar. İyi olan kazansın diyorum. Nasip bu belli olmaz. Çok iddialı geldik. Her şeyimizi ortaya çıkacağız. Allah alnımıza ne yazdıysa o olacak." açıklamasını yaptı.