654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde mücadele etmek isteyen 463 pehlivan ilk günde kayıt yaptırdı.

Yağlı güreşlerin olimpiyatı olarak nitelendirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, yarın Edirne Sarayiçi'ndeki güreş sahasında başlayacak. Er meydanına çıkmak isteyen pehlivanlar Edirne’ye akın etti. Yıl boyunca Kırkpınar için hazırlanan pehlivanlar dün sabahtan itibaren kayıt heyecanı yaşadı.

Mimar Sinan Spor Salonu’nda yapılan kayıtlarda yüzlerce pehlivan sağlık kontrolünden geçerek güreş federasyonu görevlilerinin önüne geldi. Burada boyları ve kiloları ölçülen pehlivanların kaldıkları mekanlarına hareket etti.

Kırkpınar kayıtlarının ilk gününde 463 pehlivan er meydanında mücadele yapmaya hak kazandı. İlk günde baş kategorisinde 17, başaltında 16 pehlivan kayıt yaptırdı. En çok kayıt ise 97 pehlivanla küçük orta küçük boyda gerçekleşti. Kayıtların ikinci günü daha yoğun geçiyor.

Yüzlerce güreşçi spor salonunda kayıt yaptırmak için sıraya girdi. Akşam saatlerinde tamamlanması beklenen işlemlerde 2 bine yakın pehlivanın kayıt yaptırması bekleniyor.

BAŞPEHLİVANLIK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ SONA ERECEK

Bilindiği 20 Temmuz Pazartesi günü başlayan Kırkpınar Haftası Şenlikleri, yarın başlayacak güreş müsabakalarıyla zirve yapacak. Türkiye'nin dört bir yanından ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen güreş severler de Edirne'ye akın ediyor. Sarayiçi Güreş Sahası'nda yarın yapılacak minik ve küçük boy güreşleriyle pehlivanlar çayıra çıkacak.

Sarayiçi'ndeki güreşler 25 - 26 Temmuz günlerinde yoğunluk kazanırken, en çok ilgi gören başpehlivanlık güreşlerinde ise bu yıl 57 pehlivanın kıspet giyip, el bağlayarak çayıra çıkacağı belirtildi. Kırkpınar'da diğer boyların aksine başpehlivanlık güreşleri 25 Temmuz Cumartesi ve 26 Temmuz Pazar günleri yapılacak.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 26 Temmuz Pazar günü yapılacak yarı final ve final güreşleriyle sona ererken, 2015 yılının başpehlivanı da yine pazar günü belli olacak.