654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri bugün öğleden sonra başlarken, bu yıl Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde el bağlayıp peşrev çekmek için tüm zamanların en fazla pehlivanın kayıt yaptırdığı açıklandı.

Her güreşçinin hayalini süsleyen ve Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda yapılacak yağlı güreşler için pehlivanlar Edirne’ye akın etti. Serhat şehri Edirne'ye gelen güreşçiler sağlık kontrolünün ardından Mimar Sinan Spor Salonu’nda kaydını yaptırdı. Çarşamba ve Perşembe günü devam eden kayıtlara rekor düzeyde katılım gerçekleştiği açıklandı. Bu yıl bütün kategorilerde toplam 1923 pehlivan kayıt yaptırarak tüm zamanların rekorunu kırdığı açıklandı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçen yıl Kırkpınar’a 1725 pehlivanın kayıt yaptırdığını bu yıl ise 1923 pehlivanın kaydının yapıldığını belirterek bu sayının tüm zamanların rekoru olduğunu söyledi.

Bu yıl bu rekoru bir kere daha egale ederek yeni bir rekorun kırıldığını ifade eden Gürkan, bu yıl 1923 pehlivanın kayıt yaptırdığını vurguladı. Bazen tesadüf adını verdikleri olayların bazı şeylerin hatırlamalarına da vesile olduğunu dile getiren Gürkan, şunları kaydetti:

"654. Kırkpınar’dayız. 1923 pehlivanımız kayıt yaptırdı. Bu aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş tarihidir. Ve bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi olan Lozan Barış Anlaşması’nın da yıldönümü. Bu anlamda bu yıl Kırkpınar’daki güreşlerin çok başarılı ve gerçek anlamda yağlı güreşe örnek olacağına inanıyorum ve bekliyorum."

Bu yıl başpehlivanlıkta güreşecek pehlivanların birçoğunun birbirine denk gözüktüğünü de ifade eden Gürkan, "Bu da yağlı güreşin doğasında olan kıran kırana güreş kavramının özellikle 26 Temmuz Pazar günü realize olacağına inanıyoruz." dedi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağalı için müracaatların başladığını da belirten Başkan Gürkan, bu ihaleyi de Kırkpınar Güreşleri'nin son günü olan Pazar günü Sarayiçi Güreş Alanı'nda gerçekleştireceklerini açıkladı.