654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık ikinci tur güreşleri de tamamlandı.

Edirne Sarayiçi Güreş Sahası'nda yapılan ilk tur güreşlerinde turu geçen 27 başpehlivandan 26'nın eşleştiği ve birinin bay çektiği ikinci tur güreşlerinde sürpriz yaşanmazken favoriler rahat kazandı. İkinci tur kura çekimleri sonunda favorilerden geçen yılın başpehlivanı Fatih Atlı-İsmail Erkal ile Recep Kara-Mehmet Fatih Bakır’la, İsmail Balaban ise Erkan Ertan ile eşleşti.

Yapılan güreşlerin ardından Serhat Balcı, Süleyman Aykırı, Osman Aynur, Hüseyin İyice, İsmail Balaban, Recep Kara, Ekrem Yavuz, Fatih Atlı, İbrahim Çoraman, Orhan Okulu, İsmail Koç, Şaban Yılmaz, Hamza Köseoğlu ve Abdullah Güngör rakiplerini yenerek üçüncü tura yükseldi.

Başpehlivanlardan Abdullah Güngör kura çekiminde bay geçtiği için güreşmeden bir üst tura çıkarken Fatih Atlı rakibi İsmail Erkal’ı puanlama bölümünde yenerek üst tura çıkan isim oldu.

Başpehlivanlık güreşlerinde turu geçen 14 pehlivanın 3. tur müsabakaları ise bugün yapılacak ve çeyrek finale kalan 8 pehlivan belli olacak. Baş güreşlerinde çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları ise yarın yapılacak.