Edirne Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan motorize polisin Kırkpınar alanındaki şovu nefes kesti. Bu yıl 1923 pehlivanın kayıt yaptırdığı 654. tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri sabah saatlerinde başladı. Yılın en kalabalık dönemini yaşayan Kırkpınar’da Edirne Emniyeti geniş güvenlik önlemi aldı.
Bu kapsamda Kırkpınar alanında 24 saat hizmet veren geçici bir polis merkezi kuruldu. Bununla birlikte çok sayıda sivil ve resmi ekip er meydanında, Kırkpınar alanında görev yapıyor.
Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Motosikletli Polis Timleri Amirliği’ne bağlı ekipler de er meydanı yakınında gösteri yaptı. Birbirinden zor performansları motosiklet üzerinde sergileyen polisler yetkililerden ve polislerden tam not aldı. Polislerin Türk Bayrağı açarak gösterisini tamamlaması büyük alkış aldı.
5 motosikletle yapılan gösterinin ardından Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan şube müdürünü ve yunus polislerini kutladı. Sonrasında Vali Dursun ve Belediye Başkanı Gürkan, yunus polislerinin arkasına binerek alanda bir tur attı.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, valilik ve emekli polis derneği tarafından alınan motosikletlere belediyenin de iki adet katkı yapacağını söyledi.
Yıl sonunda motosiklet sayısının 10’a çıkarılacağını kaydeden Vali Şahin, bu sayede yunus polislerin Edirne’de hırsızlara, kapkaççılara ve dolandırıcılara göz açtırmayacağını vurguladı.