Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, "Spor Engel Tanımaz" projesi kapsamında engelli sporculara malzeme dağıttı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün de ortak olduğu proje, şehir merkezindeki 6-35 yaş arası 30 engelliyi kapsıyor.

Projeyle ilgili bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, şunları kaydetti: "Bu projeyle engelli çocuklarımıza spor yaptırarak hayata daha sıkı bağlanmalarını, kendilerine güvenmelerini, sosyal gelişimine katkı sağlamalarını, zararlı alışkanlıklardan korunmalarını ve ayrımcılık, dışlanmaya karşı farkındalık arttırma ve spor, sanat, film, müzik vb. etkileşim ve sosyalleşme amaçlanmaktadır. 21 bin 876 insanımızın içlerinde yaşayan engelli çocukların ve aileleri için duyarlı olmaları konusunda bilinçlenmeleri sağlanacak ve engelli çocuklara spor yapma alışkanlığı kazandırılacaktır. Kırşehir il merkezinde bulunan engelli çocukları spor yaptırarak topluma kazandırmak, sosyal gelişimlerine yardımcı olmak, zararlı alışkanlıklardan korunmalarını sağlamak, engelli çocuklara spor yapma alışkanlığı kazandırmak, engellilerin sporu bir yaşam tarzı haline getirmeleri hedeflenmektedir."

İl Müdürü Güneş tarafından, engelli sporculara faaliyetleri sırasında kullanmaları için spor ayakkabısı, eşofman, top ve tişört gibi malzemeler verildi.