Afrika'nın güneyinde yer alan Mauritius ülkesinde gerçekleştirilen Kıtalararası Kick Boks Mauritius Kupası Şampiyonası'nda Türkiye takım halinde şampiyon oldu.

Dünya'nın en önemli kick boksçularının katıldığı Kıtalararası Mauritius Kupası Şampiyonası'nda Türkiye Kick Boks Milli Takım'ı 4 altın 3 gümüş madalya aldı.Şampiyonada dereceye giren Yıldırım Oğuz 67, Hüsnü Sarı 75 Osman Layıkbaş 71, Emine Arslan 52 kiloda şampiyon olarak altın madalya alırken Ahmet Kaplan 81, Yusuf Örs 51 ve Binnur Sakaı 48 kiloda gümüş madalya aldı.

Takım halinde şampiyon olan milliler, kupayı Mauritius Spor Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Charles Gaetan Xavier elinden aldı.

Ödül törenin ardından konuşma yapan Mauritius Spor Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Charles Gaetan Xavier, "Şampiyonanın centilmence geçmesinden dolayı çok mutlu oldum. Takım halinde şampiyon olan Türk Milli Takımı'nı tebrik ederim. Böyle önemli organizasyonların Dünya Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcının destekleriyle Mauritius'ta yapılması gurur verici. Katılan herkese teşekkür ederim." dedi.

Türkiye ve Dünya Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı Mauritius yetkililerine ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek, "Biz göreve geldiğimizden bu yana daha önceleri uluslararası organizasyonlar yapılmayan ülkelerde böyle önemli organizasyonları gerçekleştiriyoruz ve bunun karşılığında çok olumlu dönüşümler alıyoruz. Mauritius'ta daha önce böyle önemli bir organizasyon yapılmamış Allah'a hamd olsun ki bu önemli organizasyonu Mauritius'ta yapmak bize nasip oldu. Her şeyin ilkleri önemlidir. Çünkü ilkler unutulmaz çok iyi bir şampiyona oldu." ifadelerini kullandı.

Turnuvada şampiyon olan Türk milli takımını da tebrik eden Kayıcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sporcularımız çok iyi bir performans ortaya koyarak ülkemizi başarıyla temsil etti ve 4 altın 3 gümüş madalya alma başarısı gösterdi. Şanlı bayrağımızı göndere çektirdi. Bununla beraber takım halinde şampiyon olmamızda ayrı bir sevinç ve gurur kaynağıdır. Bu başarımız bize dua eden bütün Türkiye halkımıza armağan olsun."