Kıtalararası Kıckboks Şampiyonası Afrika’nın Mauritius Cumhuriyeti'nde yapılan açılış töreni ile başladı.

Türkiye’den sporcuların da katıldığı Kıtalararası Kıckboks Şampiyonası açılış seromonisi Mauritius Cumhuriyeti'nde yapıldı. Açılış seramonisine Mauritius Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Anerood Jugnauth ve Kıckboks'un dünya ve Türkiye federasyonu Başkanı Salim Kayıcı da katıldı.

Açılışta konuşan Mauritius Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Anerood Jugnauth şampiyonaya katılan bütün ülkelere ayrı ayrı teşekkür ederek sporculara da başarı dileklerini ileti. Cumhurbaşkanı, böyle bir organisazyonun ülkelerinde yapıldığı için Türkiye ve Dünya Kıckboks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı’ya teşekkürlerini iletti.

Dünya ve Türkiye Kıckboks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı Mauritius Cumhurbaşkanı Anerood Jugnauth'a katılımı ve ilgisinden dolayı teşekkür ederek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şuanda 200 ülkede kıck boks sporu yapılıyor. Gün geçtikçe bütün dünyada kıckboksa olan ilgi ve alaka artıyor. Dolayısıyla bu da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Mauritius Cumhurbaşkanı Sayın Anerood Jugnauth bizden bu önemli organizasyonu ülkesinde yapılmasını rica etti. Biz de Sayın Cumhurbaşkanı'nın kıck boksa olan ilgisinden dolayı ricasını kabul ederek bu önemli organizasyonun Mauritius'ta yapılmasını sağladık dolayısıyla bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Türkiye Kıckboks Federasyonu Milli Takım Teknik Direktörü Murat Akaltun da bu önemli organizasyona çok iyi hazırlandıklarını ve sporcularına çok güvendiğini söyledi. Bu şampiyonada çok iyi sonuç beklediklerini ifade eden Akaltun, sporcularının moral ve motivasyonunun çok iyi durumda olduğunu, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini anlatarak şunları söyledi:

"Ülkemiz adına çok gururluyum çünkü bizim federasyon başkanımız dünya kıck boksunu yönetiyor bu tarif edilemez bir duygu. Her yerde Türkiye Milli Takımı'na ilgi alaka var Mauritius Başbakan'ı bizim yanımıza kadar gelip bizimle çok samimi bir diyalog kurdu ve bize başarı diledi. Biz bunu dünya ve Türkiye federasyonu Başkanımız Salim Kayıcı'ya borçluyuz." dedi.