Kahramanmaraşspor'da hafta sonu alınan Afyonkarahisarspor mağlubiyetinin ardından moraller bozuldu. Kulüp Başkanı Doğan Tehci, düzenlediği basın toplantısı ile ligdeki konumlarını değerlendirerek, kulübün maddi tablosu hakkında bilgiler verdi.

Sezon başında borçlar yüzünden kulübe uygulanan transfer yasağı nedeniyle takımı güçlendiremediklerini, tamamen alt yapıdaki sporculardan kurulu bir ekiple lige devam ettiklerini dile getiren Tehci, "Biz yönetime gelirken şampiyonluk sözü vermedik. Ancak ligi en iyi yerde tamamlamayı amaçladık. Fakat talihsizler nedeniyle birçok maçımızı kaybettik. Tüm bu olumsuz tabloların ardından bir de haksız eleştirilerin yöneltilmesi bizleri üzdü. Bu şartlara rağmen ligi en azından orta sıralarda tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Alınan mağlubiyetlerin ardından Teknik Diretör Hüseyin Yenikan'a yöneltilen eleştirilere de katılmadığını kaydeden Tehci sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben Hüseyin Yenikan'ı 18 yaşından bu yana tanıyorum. Gerçekten kişiliğine, karakterine ve hocalığına güvendiğim için takımın başına getirdim. Yoksa piyasada çok sayıda boşta teknik adam vardı. Ancak kulübümüzün yapısına en uygun teknik direktörün Hüseyin Hoca olduğu için tercihimizi böyle yaptık. Son alınan mağlubiyetin ardından da hocamız istifa etmek istedi. Ancak biz bunu kabul etmedik e yolumuza Hüseyin Yenikan'la devam etmeye karar verdik.”

ehci, kulübün iddia ve spor toto gelirlerinin de borçlar nedeniyle alacaklılara kesildiğini öne sürerek Kahramanmaraş kamuoyunu kulübe destek olmaya çağırdı. Tehci, kulüpteki tüm idari faaliyetlerin de şeffaflık içerisinde yürütüldüğünü sözlerine ekledi.