Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş karşısında aldıkları galibiyetin ilk yarıdaki oyunla geldiğini söyledi.

Beşiktaş’ı deplasmanda tek golle yendikleri maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaman, ligin ikinci yarısında özellikle doğru oyun oynama adına iyi sonuçlar aldıklarını söyledi. "Bu gibi maçlar aslında kamuoyuna bizim gibi takımların yaptıkları işleri gösteren maçlardan bir tanesi" diyen Aykut Kocaman, "Dolayısıyla bu maçtan puan almak ya da galip gelebilmek, maç öncesi oyuncularımızın ikinci yarıdan itibaren gösterdikleri çabanın ve emeğin bir karşılığı olacaktı. Yani maç öncesi temel amacımız bunu gösterebilmekti" ifadelerini kullandı.

Kocaman, maçın ilk devresinde Beşiktaş'a karşı yapabileceklerinin azamisini yaptıklarını kaydederek, "Bir tane net pozisyon, anlık bir pozisyon hatası dışında kanatları özellikle iyi kapattık, merkezden hücum etmelerini engelledik. Bununla beraber özellikle biraz daha önce baskı yaparak, 20-25 dakikalık bölümde kuvvetli ataklar yaptık, fakat 25. dakikadan sonra oyunun rüzgarı bizim kalemize doğru gitti. İkinci yarıda son 25 dakikalık bölüm, bizim adımıza kazandığımız bir maçtan sonra kabul edilebilir bir durum değildi. Beşiktaş kalemize çok geldi, sağdan soldan kuvvetli ortalar geldi. Bu ortaların sonuçlanmaması bizim adımıza bir futbol şansıydı. Bütüne dönük olarak söylemek gerekirse Beşiktaş karşısında alınan 1-0'lık galibiyet ilk yarıdaki oyunumuzun karşılığıydı ama ikinci yarıdaki oyunumuzun karşılığı değildi." dedi.