Kolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, kar, yağmur ve çamur demeden cefakarlık göstererek takımını destekleyen taraftarlara teşekkür etti.
     Onurlu, sabırlı, azimli ve karakterli futbolculara sahip olduklarını dile getiren Kolat, ''Hocalarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Kriz dönemini çok iyi yönettiler. Sezon başında herkesin 'küme düşer' dediği, takım ilk beşten ayrılmadı. Allah izin verirse de 1. Lig'de de hocalarımla birlikte olmayı çok istiyorum'' diye konuştu.
     Kolat, teknik direktör Fethi Çokkeser'in hiçbir maddi ve manevi beklentisi olmadan, ''Kahramanmaraşspor'' aşkına takıma geldiğini vurguladı.
     Devre arasında ekonomik anlamda küçülmeye giderek yeni, genç ve tecrübeli futbolcularla devam etme kararı aldıklarını anımsatan Kolat, şunları kaydetti:
     ''Futbolcu anlamında bol, genç ve yetenekli arkadaşlarımızla gelecek yılları garanti altına aldığımıza inanıyoruz. Ligde 9 haftamız kaldı. Bu sürede futbolcularımızın bazı maddi sıkıntıları var. Bunlara çok acil çözüm bulmak için iş adamlarımızı ve esnafımızı kentin takımına sahip çıkmaya davet ediyorum.''