İzmir'in Konak Belediyesi'nin spor merkezlerindeki step, aerobik ve plates kurslarına katılan kadınlar, zayıflamanın ve form tutmanın yanında gündelik yaşamın sıkıntılarını da atıyor. Spor okulları çatısı altında çeşitli semtlerde açılan 10 merkezden yüzlerce kadın faydalanıyor.

Kurslar Halil Rıfatpaşa, Hatay, Levent, Toros ve Atilla spor merkezlerinin yanısıra Meliha ve Doğan Akad, Murat Reis, Zübeyde Hanım, Kocatepe Mehmet Lütfiye Dönmez ilkokulları ile İbn-i Sina Ortaokulu’nda veriliyor. Haftanın beş günü saat 09.00’dan 17.00’ye kadar uzman eğitmenler tarafından spor yaptırılıyor. Bu merkezlerden, 18'den 70'e kadar her yaştan yüzlerce kadın ücretsiz faydalanıyor. Merkezlerde ayrıca halk oyunları kursları da veriliyor.

Baştan sona yenilenen Hatay Spor Merkezi’nde aerobik, pilates, step ve kondisyon çalışması yapan üyelerden Semra Deveci, sürekli dinç kaldıklarını dile getirdi. Zayıflamanın, form tutmanın dışında spor yapmanın sağlığına olumlu katkılarda bulunduğunu belirten Deveci, “Diz ve sırt ağrım kalmadı. Kollarım ve bacaklarım güçlü. Eğitmenlerimiz son derece güler yüzlü. Konak Belediyesi’ne de sunduğu bu güzel hizmetten dolayı teşekkür ederim.” dedi. Sağlıklı bir yaşam için herkesin spor yapmasına olanak sağladıklarını kaydeden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, isteyenlerin en yakın spor merkezine giderek kayıt yaptırmasını istedi. Belediyenin açtığı spor okullarında futboldan basketbola, voleyboldan atletizme kadar yedi branşta kurs veriliyor. Ücretsiz spor okullarından, şu anda bin 950 kişi faydalanıyor.