Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce, dün sarı-kırmızılı takımın Thun ile oynadığı hazırlık maçında sakatlanan Koray Günter’in 6 ayı aşkın süre sahalardan uzak kalacağını açıkladı.
Yeni sezon hazırlıkları kapsamında İsviçre’de bulunan Galatasaray’da, dün Thun ile oynanan hazırlık karşılaşmasında sakatlanan Koray Günter’in durumu hakkında sarı-kırmızılı kulübün doktoru Yener İnce açıklamalarda bulundu. İnce, Koray ile ilgili yaptığı açıklamada, “Çok üzücü bir haberlerle başladık kampa. Dün şansız bir sakatlık yaşadık Koray’la ilgili. Sağ dizine bir darbe aldı. Aldığı darbeden dolayı da çoklu bağ yaralanmasından şüphelendik. Thun’da MR’ı çekildi. Ön çapraz bağ ve menisküsün hasarlı olduğunu öğrendik. Çok kötü bir sakatlık oldu. İlerleyen süre içinde en kısa sürece dönmesini sağlayacağız. Benim fikrim ilk yarıyı oynayamayacağı kesin. Hesaplayamıyorum kafadan ama ocak şubat ayını bulacaktır dönmesi” dedi.
Serdar Aziz’in durumu
Yener İnce, dünkü maçta oynatılmayan Serdar Aziz ile ilgili ise, “Serdar ile ilgili de yaptığımız bir program var. Geçen sene sakatlığı vardı. Bir program dahlinde çalışıyoruz. Takımla çalışıyoruz ama programın gelmesini ve gereken seviyeyi bekliyoruz. Teknik ekip de önerimizi değerlendirip dünkü maçta oynatmadı. Bugünkü idmana da katıldı. Ekstra bir programı var onun için ayırdık onu. Ufak müdahalelerimiz oluyor bu tip oyuncuyu koruyabilmek adına” diye konuştu.
Semih hakkında da açıklamalarda bulunan İnce, “Semih adına da ufak bir müdahalede bulunduk. Ciddi bir sıkıntısı yok. Kamp içinde bizimle birlikle olacak. Kampa katılma süresi uzayabilir ama bizimle birlikte olacak. Büyük bir sakatlık olarak algılamayın” açıklamasında bulundu.
Hamit Altıntop’u da değerlendiren İnce, “Hamit de geçen seneyi çok sıkıntılı geçirdi ama bu sene çok iyi başladı. Özel program dahilinde bu sezon içinde takımla birlikte sağlıklı olması için elimizden geleni yapacağız” dedi.