Yeni sezonda hem Euroleague hem de Basketbol Süper Lig'inde büyük başarılar hedefleyen Fenerbahçe Ülker, Yunanlı basketbolcu Kostas Sloukas ile üç yıllık resmi sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe Ülker Sports Arena'daki imza törenine genç sporcunun yanısıra yönetim kurulu üyesi Ozan Balaban ve Fenerbahçe Ülker Takım Menajeri Ömer Onan katıldı.

Sarı lacivertli takımın yeni transferi Kosta Sloukas, Fenerbahçe Ülker'e transfer olduğu için mutlu olduğunu belirterek, "Bu ailenin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Daha 25 yaşındayım. Kariyerim için önemli bir karar oldu. Size söz veriyorum. Her maçta elimden gelenin yüzde yüzünü verip mücadele edeceğim." dedi.

Eski takımı Olympiakos'un teklifine rağmen Fenerbahçe Ülker'i neden tercih ettiğinin sorulması üzerine ise yıldız oyuncu, "7 yıldır Olympiakos'ta forma giydim. Kariyerim açısından bu adımı atmam gerekiyordu. Olympiakos defterini kapatmıştım. Kariyerim açısından böyle bir karar verdim. Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Zeljko Obradović'in burada olmasının transferimde büyük etkisi var. Burada kendimi üst seviyelere taşımaya çalışacağım." diye cevap verdi.

ÖMER ONAN: DİXON'UN TRANSFERİNİ 15 GÜNE BİTİRECEĞİZ

Fenerbahçe Ülker Takım Menajeri Ömer Onan da transfer çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "1 Temmuz'da transfer sezonu başladı. Uzun zamandır takip ettiğimiz oyuncular vardı. Onlarla anlaşmaya başladık. Kostas'ı da uzun süredir takip ediyorduk. Kendisi genç yaşına rağmen Olympiakos ve Yunanistan Milli Takımı ile büyük başarılar yaşadı. Uzun yıllar takımımıza katkı sağlayacağına inanıyorum." dedi.

Yeni transferlerinin şu anda Avrupa'da en iyi saha açabilen bir yıldız olduğunu kaydeden Ömer Onan, "Biz takımı kurarken hocaya alternatifler sunmak istiyoruz. Yarın da Antic ile sözleşme imzalayacağız. Kendileri çok yönlü bir oyuncu. Semih Erden'i istemediğimiz şeklinde haberler çıktı. Kendisinin kontratı bitti. Semih de alternatiflerimiz arasında yer alıyor." diye konuştu.

Ömer Onan, Pınar Karşıyaka ile şampiyonluk yaşayan Dixon'un tranfserinin 10-15 gün içinde sona ereceğini de sözlerine ekledi.