Gaziantep’te Kumla Köyü Ortaokulu’nda şampiyonalara hazırlanan Filyet Nacar, Saadet Arslan, Ebru Zor ve Neşe Yıldız kısıtlı imkanlara rağmen Türkiye Kick Boks şampiyonu oldu.
Nizip ilçesi Kumla köyünde Türkiye Kick Boks Şampiyonası’na hazırlanan Filyet Nacar, Saadet Arslan, Ebru Zor ve Neşe yıldız kısıtlı imkanlara rağmen şampiyonadan madalyalarla döndü. Şampiyonaya zor şartlar altında kendi imkanlarıyla hazırlanan öğrencilerden Saadet Arslan 42 kg ve Filyet Nacar 32 kg ile birinciliği paylaştı. Şampiyona’da Ebru Zor 42 kg ile ikinciliği paylaşırken Neşe Yıldız 47 kg ile üçüncülük ile şampiyonayı derece elde ederek tamamladılar.
“Küçük bir köyden büyük bir başarı öyküsü çıkardık”
Öğrencilerini zor şartlar altında müsabakaya hazırlayan Kumla Ortaokulu Sınıf Öğretmeni, aynı zamanda kick boks antrenörü olan Abdullah Gökşen, "2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Gaziantep Nizip’in Kumla Köyünde Türkiye Kick Boks Şampiyonası ve jimnastik faaliyetlerine başladık. Köyde yokluklarla içerisinde başladığımız spor faaliyetlerine kendi imkanlarımızla farklı bir boyut kazandık. Nizip Mehmet Akif Ersoy halk eğitim merkezi müdürü Cem Kayar da bu faaliyetlerimize destek oldu. Nisan ayında bu yana Bolu’da Okul Sporları Türkiye Şampiyonası’ndan 6 Türkiye derecesi getiren öğrencilerimiz, 17-22 Temmuz 2016’da Sakarya’daki Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda şampiyonluklar aldı ve küçük bir köyden büyük bir başarı öyküsü çıkardık” diye konuştu.