Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu dün akşam gerçekleştirildi. Genel kurulda konuşan Kıbrıs Türk Futbol Federasyon (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, sorunların giderilmesi için adım atıldığını belirterek bu konuda 45 gün beklemeyi önerdi. Sertoğlu, "45 gün içinde bir sonuca ulaşılamaması durumunda Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu'na (KOP) üyelik başvurusu yapmak için genel kuruldan onay istiyorum." dedi.

Genel kurulda zaman zaman yüksek sesli konuşmalar yapılırken kulüp başkanlarının büyük çoğunluğu “futbola ara verme” fikrine sıcak bakmadıklarını dile getirdi. Genel kurulun açılışından sonra kulüp başkanları sıra ile söz alarak fikir ve önerilerini genel kurulun ve divanın bilgisine getirildi.

"KOP’A ÜYE OLUR SORUNU ÇÖZERİZ"

Konuşmaların son bölümünde Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı genel kurula hitaben yaptığı konuşmada sorunun etrafından dolaşıldığını ve sorunun üzerine kimsenin gitmediğini belirtti. Arslan Bıçaklı konuşmasında devlete de sitemde bulunarak “Spor bakanının işi ne? Ortada bir sorun varsa çözülmelidir bunu da bakanlık el atarak birlikte çözmelidir” dedi. Bıçaklı sorunun tanınmama olduğunu söyleyen kesimler olduğunu ancak tanınmamanın çözümünün bir haftada çözülebileceğini vurgulayarak, “Gideriz KOP’a üye oluruz ve tanınırız.” diye konuştu.

Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı sorunların bir ay içinde çözülmemesi durumunda aynı gündem maddeleriyle yeniden toplanarak KOP’a üyelik de dahil olmak üzere radikal kararlar alınmasını önerdi.

SERTOĞLU: VATAN HAİNİ OLMAYA HAZIRIM

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu siyasilerin dediği gibi kapsamlı çözüme kadar kendi dertlerine çare aradıklarını belirterek, “Bunun çözümü de uluslararası tanınmışlığı olan kurumlardır” diyerek KOP üyeliğini işaret etti. "Sizin yerinize ben vatan haini olmaya hazırım." diyen Sertoğlu, bu süre zarfında herhangi bir gelişme olmaması halinde KOP'a üyelik başvurusu yapacağı önerisini genel kurula sundu. 31 üyenin 28 tanesi onay verirken, 3 tanesi çekimser oy kullandı ve bu öneri oy çokluğu ile kabul edildi.