Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Genel Kurulu'nda alınan karara göre Kıbrıslı Türk hükümetine verilen 45 günlük sürenin sonuna gelindi. KTFF, Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu'na (KOP) üye olabilmek için başvuru dilekçesini FIFA'ya göndereceği, söz konusu dilekçenin de KOP'a iletileceği bildirildi.

KTFF, kendi bünyelerinde alınan kararlar sonrasında hükümete verdikleri 45 günlük sürenin dolması ve somut adımlar atılmadığının düşünülmesi Kıbrıs'ta futbol krizini yeniden alevlendirdi. KOP Başkanının söz konusu durumla ilgili Rum kulüp yetkilileri ile bir araya gelip durum değerlendirmesi yapmak için çalışma başlattığı bu karar sonrasında KTFF'nin talebi ile ilgili bir sonuca varılacağı kaydedildi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Kıbrıs'a gelen ve bazı temaslarda bulunan KTFF Danışmanı Jerome Champagne, dün akşam adadan ayrıldığı öğrenildi.

SPOR BAKANLIĞI KULÜPLERE MEKTUP GÖNDERMİŞ

Bu gelişmelerin yanı sıra KKTC Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan bir mektubun kulüp başkanlarına dağıtıldığı iddia edildi. Mektubun içeriğinde KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun söylediklerinin aksine hükümetin, futboldaki sorunların aşılmasında çaba harcadığı ve harcamaya devam ettiği belirtildi. Kulüp Başkanlarının hedef alındığı ileri sürülen mektupta, ülke sporunun geleceğinin bir kişinin kararına bırakılmaması,kulüplerin kendi bünyesinde toplantı yapıp karar üretmelerinin istendiği öne sürüldü.

KTFF, konu ile ilgili olarak 30 Mart Pazartesi günü basın toplantısı yapacak. Toplantı öncesinde de KOP’a başvuru dilekçesini FIFA’ya göndereceği ve FIFA’nın da bu başvuruyu KOP yetkililerine ileteceği öğrenildi.