Küçükçekmece Belediyesi 4’üncüsünü gerçekleştirdiği Uniçek Su Sporları Festivali’nde yurt içi ve ilçe genelinde toplam 800 sporcu Küçükçekmece gölünde kıyasıya yarıştı. Yarışların startını veren Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hızla temizlenen Küçükçekmece gölünde önümüzdeki dönemlerde su festivalini uluslararası boyuta taşıyacağını söyledi.

Küçükçekmece Gölü’nde renkli ve heyecan dolu sahnelerle gerçekleştiriyen yarışta, Üniversiteler Arası Türkiye Kürek ve Dragon Bot Şampiyonası, Küçükçekmece Durgun Su Kano Gençlik Kupası Sürat Yarışları, Küçükçekmece Kurumlar Arası Dragon Bot Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Küçükçekmece Gölü’nde muhteşem görüntüler spor severlerle buluştu.

Üniversiteler arasında kürek yarışmalarında ipi göğüsleyen takım ise İstanbul Teknik Üniversitesi birinci olurken Çukurova Üniversitesi ikinci, Bezmialem Üniversitesi de üçüncü oldu. Dragon Bot yarışlarında Birinci Çukurova Üniversitesi ikinci Thisfour, üçüncü olan ise Yıldız Teknik Üniversitesi oldu. Karma Katagorisinde ise Birinci Avrupa Konutları ikinci Mehmet Akif Ersoy Hastanesi olurken üçüncü ise Türkiye Finans Katılım Bankası oldu.

"SPORU VE SPORCUYU DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Sporcuların heyecanını paylaşan Temel Karadeniz, tüm sporculara başarılar dileyerek, Küçükçekmece Gölü’nü su sporlarının merkezi haline getireceklerini söyledi ve Küçükçekmece’de sporu desteklemeye devam edeceklerinin sözünü verdi.

4. Üniçek Su Sporları Festivali’ne tüm Türkiye’den üniversiteli gençler, kano spor kulüpleri, hastaneler, STK’lar, iş dünyası, mahalle sakinleri, siteler ve kamu kurumları katılım sağladı. Üniçek Su Sporları Festivali; 18 üniversite, 7 kano spor kulübü, 40 kurum ve 800 sporcunun katılımı ile gerçekleşti. Aksiyon, heyecan ve eğlencenin bir arada yaşandığı festival boyunca, wakeboard, su kayağı, jet ski ve paramotor gösterileri ilgiyle izlendi.

Festival sonunda dereceye giren takımlara, kupa ve madalyaları Küçükçekmece belediye başkanı Temel Karadeniz tarafından takdim edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Topbaş ise gönderdiği yazılı mesajda, Küçükçekmece gölünün daha temiz olması için büyük çaba sarf ettiklerini ve göl sporlarının gelecekte genç sporculara güzel bir alan sunmak istediklerini ifade etti.