Kayseri Erciyesspor Kulüp Başkanı Ziya Eren, takımlarının alt yapısındaki bazı oyuncuların uyuşturucu kullandıkları ve polisin operasyon yaptığı yönündeki haberleri yalanladı. Ziya Eren, kulüplerine yönelik yapılan yalan haberlerle ilgili hukuki süreç başlatacaklarını açıkladı.

Bazı internet haber sitelerinde Kayseri Erciyesspor’un U16 takım kadrosundaki 6 futbolcusunun uyuşturucu kullandığı ve polisin operasyon yaptığı yönündeki haberler kulüp tarafından yalanlandı. Kulüp Başkanı Ziya Eren, çıkan haberleri kendilerinin de okuduğunu ve büyük şaşkınlık yaşadığını ifade ederek, "U16 takımındaki bazı oyuncularımız sigara içiyordu ve uyardık. Biz diğer oyunculara kötü örnek olmaması için takımdan uzaklaştırdık. Konu bundan ibaret. Ama uyuşturucu operasyonu yapıldığı ve kullanıldığı yönünde haberler okuduk. Üzüldük. Kulübümüzün bu şekilde yalan haberle lanse edilmesi doğru değil. Şu an bu haberle ilgili hukuki süreç başlatıyoruz. Yasal yollardan hakkımızı arayacağız." dedi.

Erciyesspor Kulüp Başkanı Ziya Eren, kendi işyerinde sigara bırakan işçilerini daha önce altın ve benzeri ödüller vererek, sigarayı bıraktırmayı sağlamıştı.