Kulüpler Birliği Vakfı'nın olağan toplantısı sona erdi. Vakfın başkanı Göksel Gümüşdağ, TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu öncesinde 14 Süper Lig kulübünün, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i destekleyeceğini açıkladı.

Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan toplantının ardından açıklamalarda bulunan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, 24 - 25 Haziran'da yapılacak federasyon seçimleriyle ilgili mevcut adaylar olduğunu belirterek, "Hepsi bildiğimiz adaylar. Hepsine başarılar diliyoruz. Bu konuda istişareler yaptık. Herkes fikrini söyledi. Her kulübün bu konuda kararına saygı duyuyoruz. Bizimki sadece bu beraberliğin vakfın bir birlik beraberlik içinde tek ses olabildiğini göstermek ve bunu sağlamak benim görevim. Federasyonun yapısıyla özellikle Yıldırım Demirören ve yönetim kuruluyla daha yapacak çok şeyimiz olduğuna inanıyoruz. Bu projenin sürdürülebilir, devamlılığı noktasında içirede herkes değerlendirmesini yaptı. 18 Süper Lig kulübünün 14'ü Yıldırım Demirören'i destekleme kararı aldı." şeklinde konuştu.

Yaklaşık 10 gün sonra seçim için Ankara'da olacaklarını dile getiren Gümüşdağ, "Biz her adaya eşit mesafedeyiz. Başarılar diliyoruz; ama bugünkü toplantıda istikrarın devamı noktasında genel bir kanaat oluştu. Bu 14 kulüp Yıldırım Demirören'i destekleme kararı aldı." ifadelerini kullandı.

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, İstanbul Başakşehir, Bursaspor, Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor, Eskişehirspor, Medicana Sivasspor, Kayserispor, Mersin İdmanyurdu, Antalyaspor, Çaykur Rizespor'un Yıldırım Demirören'i destekleyeceğini açıklayan Gümüşdağ, çekimser kalan takımların ise Trabzonspor, Gençlerbirliği, Osmanlıspor ve Kasımpaşa olduğunu belirtti.

Gümüşdağ, sıkıntıların ve sorunların da olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı: "Özellikle bir sezondur yapılan çalışmaların Türk futboluna önemli katkı sağladığını hepimiz bilmekteyiz. Bugün Kulüpler Birliği Vakfı 18 kulüpçe temsil edilmekte. Son bir yıldır bu şekilde devam ediyor. Bu beraberliğin futbolun marka değerine katkı sağlayacağının farkındayız. Biz Kulüpler birliği Vakfı olarak yayın ihalesini biz yapacaksak 2017'de ki yapacağımızın ön deklarasyonunun imza altına aldık inşallah önümüzdeki dönemde hükümet kurulduğunda spor bakanlığına gelecek isim de bunun takipçisi olacak. Çünkü Kulüpler Birliği Vakfı ile TFF arasında mutabakatı var. Dolayısıyla bunun takipçisi olup bunun da son noktası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kanun değişikliğiyle tescillenmiş olacak."

HOŞCAN'A SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Bu arada vakfın toplantısının ardından, yarın 53 yaşına basacak Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan için sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı. Üzerinde resmi olan pastayı kesen Mesut Hoşcan, bu jestten dolayı Gümüşdağ ve kulüp başkanlarına teşekkür etti.