Bursa’nın Gemlik ilçesinde yapılan Türkiye Kulüpler Karate Şampiyonası başladı. Üç gün sürecek organizasyonda 1900 sporcu dereceye girebilmek için mücadele verecek.

Türkiye Karate Federasyonu’nun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan Türkiye Kulüpler Karate Şampiyonası, Bursa’nın Gemlik ilçesinde başladı. Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi ile Gemlik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün desteğiyle düzenlenen şampiyonaya kulüpler büyük ilgi gösterdi.

Üç gün sürecek heyecanda 46 ilden 296 kulüp tatamiye inerken, 1900 sporcu dereceye girebilmek için mücadele veriyor.

Gemlik Spor Salonu’nda yapılan şampiyona ümit, genç ve büyükler kategorilerinde yapılacak. Müsabakalar sonunda toplam 8 dalda kupalar sahiplerini bulacak.

Bugün başlayan şampiyonanın sabah seansında ümit-genç takım kata elemeleri yapıldı. Akşam seansında büyükler takım kata ve kumite elemeleri sonrası 18.30’da başlayacak finallerin ardından kupalar sahiplerini bulacak.

Şampiyonanın açılış Seremonisi 15 Mayıs Cuma, 17.00 – 17.30 saatleri arasında gerçekleşti. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, şampiyonaya kulüplerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Şampiyonanın ardından 6-7 Haziran’da Fransa’da yapılacak 13. Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası’na katılacak ekiplerin netlik kazanacağını da belirten Başkan Delihasan, mücadele eden tüm sporcu, antrenör ve hakemlere başarı dileğinde bulundu.